Főoldal Filmek Box Office: Gyengén kezdett Az éhezők viadala előzményfilmje, de mindenki a Marvelek hatalmas visszaeséséről beszél
Filmek

Box Office: Gyengén kezdett Az éhezők viadala előzményfilmje, de mindenki a Marvelek hatalmas visszaeséséről beszél

Bemutatták Snow elnök felemelkedéséről szóló Az éhezők viadala előzményfilmjét a mozikban.

658
Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Forrás: Lionsgate

Nem történt semmi meglepő abban, hogy a múlt héten bemutatott Az éhezők viadala: Az énekesmadarak és kígyók balladája megnyerte az amerikai hétvégi jegybevételi listát, az viszont már sokkal érdekesebb adat, hogy mennyivel utasította maga mögé az animációs Trollok: Együtt a banda és a Marvelek című filmeket.

A Comscore adatai szerint Az éhezők viadala új filmje 44 millió dollárral nyitott Észak-Amerikában, illetve nemzetközileg további 54,5 millió dollárt hozott, így globális összbevétele elérte a 98,5 millió dollárt. Az új film Suzanne Collins regénye alapján készült, amely Snow elnök felemelkedését mutatja be. A történet a Tom Blyth által alakított fiatal Coriolanus Snow-t követi, akit az eredeti Az éhezők viadalában Donald Sutherland játszott, és aki azon dolgozik, hogy helyreállítsa családja nevét és jólétét.

A Trollok: együtt a banda szintén múlt hétvégén debütált a tengerentúlon, és 31,7 millió dolláros jegyeladással a második helyen végzett Észak-Amerikában. Az animációs rajzfilm folytatása világszerte a becslések szerint 108,1 millió dollárt keresett.

A Marvelek című filmet két hete játsszák még csak a mozikban, de már most alig váltottak jegyet a filmre. Észak-Amerikában 10,2 millió dollárt keresett rajta a Disney, ami a harmadik helyre volt elég a box office listán. Sajnos a 47,0 millió dolláros nyitóhétvégi jegybevételhez képest 78 százalékkal esett vissza, ami az MCU történetének legrosszabb második heti visszaesése. A Marvelek 65,0 millió dollárt kaszált az Államokban és 161,3 millió dollárt globálisan.

A Hullaadás szintén új szereplő volt a moziműsoron, és 10,2 millió dollárral a 4. helyen debütált Észak-Amerikában. Eli Roth (Hostel) szezonális slasher-filmjében egy baltás gyilkos mészárolja az embereket az amerikaiak legnagyobb nemzeti ünnepén. A filmet itthon december 7-én fogják bemutatni a mozikban.

Marvelek
Forrás: Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...