Főoldal Filmek Box Office: Gyengén kezdett a DC Szuperállatok ligája a kasszáknál
Filmek

Box Office: Gyengén kezdett a DC Szuperállatok ligája a kasszáknál

Miközben szárnyal a Top Gun: Maverick, és mérföldkőhöz érkezett a Thor: Szerelem és mennydörgés.

165
DC Szuperállatok ligája

A múlt héten debütált a mozikban a DC Szuperállatok ligája világszerte, és szerény 23 millió dolláros jegybevétellel nyitott hétvégén az amerikai mozik bevételi listáján, megelőzve Jordan Peele Nem című filmjét, miközben a Top Gun: Maverick továbbra is szárnyal.

A Variety beszámolója szerint a DC Szuperállatok ligája a nemzetközi mozikban további 18,4 millió dollárt hozott, és így 41,4 millió dolláros globális bevételt zárt hétvégén a box office listán. A filmben Dwayne “The Rock” Johnson játssza Superman kutyáját, Kryptót, aki Kevin Hart Ace-ével és más háziállatokkal összedolgozva próbálják legyőzni Lex Luthor gonosz kis kedvencét.

Vakarhatja a fejét a Warner Bros., ugyanis az animációs kalandfilm gyártási költsége 90 millió dollárra tehető, ettől pedig még messze vagyunk. Hasonlóan nyitott a kasszáknál a nemrég bemutatott Lightyear 51M dolláros kezdéssel, vagy A rosszfiúk (23,9M dollár) és az Énekelj 2. (22,3M), valamint az Encanto (27M)

Az amerikai mozikban már második hete vetítik a Nem című filmet, ami 58%-os visszaesést produkált a nyitóhétvégéhez képest, de még így is 18,5 millió dollárral zárt. A Nem eddig 80,5 millió dollárnál jár az amerikai jegypénztáraknál, és még nem mutatták be a többi kontinensen.

A dobogó harmadik fokára 13,1M dollárral a Thor: Szerelem és mennydörgés lépett fel a negyedik hétvégén, s ezzel a Marvel Studios legújabb produkciója Észak-Amerikában már átlépte a 300 millió dollárt, globálisan pedig már a 662M dollárt tapossa.

A Minyonok: Gru színre lép 10,8 millió dolláros bevétellel a negyedik helyen végzett. A Minyonok felettébb jól teljesítenek eddig, az ötödik hétvégéjén az összbevétel már elérte a 320M dollárt Amerikában és további 710 millió dollárt világszerte.

Az első öt helyezettet a Top Gun: Maverick zárta 8,2 millió dollárral. A nagyszabású kalandfilm továbbra is uralja a jegybevételi listákat, és eddig több mint 650 millió dollárt hozott az amerikai mozikban, valamint 1,3 milliárd dollárt világszerte.

Top Gun: Maverick
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Napóleon
Filmek

Box Office: Az éhezők viadala előzményfilmje a Kívánság és a Napóleon előtt

A box office tábla élére állt, de ez még egy hosszú hadjárat...

Lex Luthor
Filmek

A Superman: Legacy Lex Luthor szerepére bejelentkezett egy színész

Lex Luthor is szerepelni fog James Gunn készülő Superman: Legacy című filmjében.

Aquaman és az Elveszett Királyság
Előzetesek

Az Aquaman és az Elveszett Királyság új előzetesében Fekete Manta mindenkit lever, aki az útjában áll

Arthur Curry végső csatájára készül a bosszúra szomjas Fekete Manta ellen az...