Főoldal Filmek Box Office-figyelő: 2020/7. hét: A Sonic megdöntötte a videójáték adaptációk rekordját
Filmek

Box Office-figyelő: 2020/7. hét: A Sonic megdöntötte a videójáték adaptációk rekordját

President’s Day hétvégéje volt az USA-ban, ez mindig pozitív hatással van az eredményekre, úgy, hogy a héten több premierrel is bepróbálkoztak, hátha szerencsét hoz.

225
Sonic, a sündisznó
Forrás: Paramount Pictures

President’s Day hétvégéje volt az USA-ban, ez mindig pozitív hatással van az eredményekre, úgy, hogy a héten több premierrel is bepróbálkoztak, hátha szerencsét hoz.

Első hely a Sonic, a sündisznóé lett egy bivalyerős 57 milliós nyitóhétvégével. Ezzel sikerült minden idők legjobb nyitását produkálni azon filmek között, amik videójáték alapján készültek. A korábbi csúcstartó a Pokémon – Pikachu, a detektív volt.

Sonic, a sündisznó

Ahhoz képest, hogy a karaktert teljesen újra kellett alkotni, ez nagyon szép eredmény. Főleg, hogy igazán sikeres videójáték adaptáció még nem készült. Az anyagiak mellett még nagyon fontos, hogy a közönség is szereti a filmet, így ha szerencséje van kisebb esésekkel juthat el egy nagyobb összegig.

Következő premierünk A vágyak szigete, amiben igazán nagy név nincs. De a Sony nem is kockáztatott vele nagyot, mivel csak 6 millióba került. Így a 12 milliós nyitó hétvégével már megduplázta a gyártási költségét. Úgy látszik a Valentin napi horror nézés kifizetődő vállalkozás.

Másik két filmünk a The Photograph, ami szintén 12 millióval kezdte meg karrierjét, de a gyártási költség kicsit nagyobb volt, 16 millió. Ismertebb név nélkül is meg fog térülni a film, de sokan nem fognak emlékezni rá. A Downhillre pedig szót sem érdemes nagyon pazarolni. Will Ferrell és Julia Louis-Dreyfus közös filmje a kutyát sem érdekelte. Ennek 4 millió lett az eredménye.

Élősködők

Az Oscar gála kicsit megbolygatta a Top 10 sorrendjét úgy, hogy az Élősködők észak-amerikai karrierjében először a legjobb 10 film között végzett egy hétvégén. Mindezt a bemutatása utáni 19. hétben. Emellett az 1917 bevétele alig esett, ahhoz képest, hogy hoppon maradt a gálán.

Mellettük még a Jumanji: A következő szint szállított egy érdekességet, karrierje 10. hetében nőtt a bevétele az előző hétvégéhez képest. Valamit nagyon tud ez a franchise. És persze volt még egy Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása), ami közel 50%-ot zuhant és most jár 59 milliónál. A Sonic első hétvégi bevétele 57 millió.

A hétvége eredményei millió dollárban a BoxOfficeMojo alapján:

#CímHétvégi bevételÖsszbevétel
1.Sonic, a sündisznó57,057,0
2.Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)17,159,2
3.A vágyak szigete12,412,4
4.The Photograph12,212,2
5.Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk11,3181,3
6.19178,0144,4
7.Jumanji: A következő szint5,7305,7
8.Élősködők5,543,1
9.Dolittle5,070,5
10.Downhill4,64,6
Szerző

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Minus One
Filmek

Box Office: Beyoncé koncertfilmje lenyomta Az éhezők viadalát és a Godzilla Minus One-t is

Több jegyet adtak el egy koncertfilmre, mint a nagysikerű Az éhezők viadal...

Napóleon
Filmek

Box Office: Az éhezők viadala előzményfilmje a Kívánság és a Napóleon előtt

A box office tábla élére állt, de ez még egy hosszú hadjárat...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Filmek

Box Office: Gyengén kezdett Az éhezők viadala előzményfilmje, de mindenki a Marvelek hatalmas visszaeséséről beszél

Bemutatták Snow elnök felemelkedéséről szóló Az éhezők viadala előzményfilmjét a mozikban.