Wide Screen
Image default
Filmek

Box Office-figyelő 2020/35. hét: Lassan, de biztosan éledezik a mozis piac

Újra van mozi. Jönnek az új filmek.

Premierek, régebbi filmek újra bemutatása és kisebb filmek jellemezték a hétvégi választékot az USA-ban. Nézzük, mit is jelent ez pontosan. Russel Crowe új filmje, a Téboly nyitott az élen, kedvenc gladiátorunk pedig nem is teljesített rosszul a körülményekhez képest. Kicsivel több mint 4 millió dollárt szedett össze, amihez világszinten már hozzárakott 8-at. A gyártási költség 33 millió dollár volt, ami nem sok, de előreláthatólag ez sem lesz meg neki. Viszont, az már most nagyon jól látszik, hogy van igény a moziban történő filmnézésre, mivel egy ilyen kisebb költségvetésű, igazán nagy nevet nélkülöző mozira is kíváncsiak voltak a nézők. 

Előző heti vezető pozíciója után második helyre csúszott SpongyaBob: Spongya szökésben animációs mozi. A Paramountnak minden dollár ajándék, ami a mozis premierből bejön, így 1,4 millióval már meglepték magukat. Mozis megtérülésről nagyon itt is sincs értelme beszélni. 

Lássuk inkább a re-releaseket, a Kincsvadászok éppen csak lecsúszott a dobogóról, ez 230 ezer dollárhoz volt elég. A Star Wars V. rész – A Birodalom visszavág is kicsivel 200 felett végzett. A legjobb 10-ben volt még a Jurassic Park és a Vissza a jövőbe is. Jófejség a Universaltól, hogy újra moziban lehet nézni a nagy klasszikusokat, de másról itt nincs szó, és valószínűleg ennyi is volt a cél. Nem ebből akarnak meggazdagodni. 

Az Ethan Hawke főszereplésével készült Tesla című filmet is bemutatták, bár ne tették volna. 42 ezer dollár 108 moziban, ami édeskevés még egy ilyen helyzetben is. De most a világ szeme a Warner Bros. és Christopher Nolan új sci-fijén, a Teneten, amit már szerda estétől megtalálhatunk a hazai mozik kínálatában.

Még több a témában...

Colin Trevorrow szerint az eredeti filmek sztárjai nagyon fontos szerepet fognak játszani a folytatásban

Vigh Martin

Box Office 2020/36. hét: Eljött a várva-várt pillanat, Amerika is megkapta a Tenet-et

Tóth Bálint

Nézzétek meg a Téboly magyar szinkronos előzetesét

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat