Főoldal Filmek Box Office-figyelő 2020/35. hét: Lassan, de biztosan éledezik a mozis piac
Filmek

Box Office-figyelő 2020/35. hét: Lassan, de biztosan éledezik a mozis piac

Újra van mozi. Jönnek az új filmek.

627
Téboly

Premierek, régebbi filmek újra bemutatása és kisebb filmek jellemezték a hétvégi választékot az USA-ban. Nézzük, mit is jelent ez pontosan. Russel Crowe új filmje, a Téboly nyitott az élen, kedvenc gladiátorunk pedig nem is teljesített rosszul a körülményekhez képest. Kicsivel több mint 4 millió dollárt szedett össze, amihez világszinten már hozzárakott 8-at. A gyártási költség 33 millió dollár volt, ami nem sok, de előreláthatólag ez sem lesz meg neki. Viszont, az már most nagyon jól látszik, hogy van igény a moziban történő filmnézésre, mivel egy ilyen kisebb költségvetésű, igazán nagy nevet nélkülöző mozira is kíváncsiak voltak a nézők. 

Előző heti vezető pozíciója után második helyre csúszott SpongyaBob: Spongya szökésben animációs mozi. A Paramountnak minden dollár ajándék, ami a mozis premierből bejön, így 1,4 millióval már meglepték magukat. Mozis megtérülésről nagyon itt is sincs értelme beszélni. 

Lássuk inkább a re-releaseket, a Kincsvadászok éppen csak lecsúszott a dobogóról, ez 230 ezer dollárhoz volt elég. A Star Wars V. rész – A Birodalom visszavág is kicsivel 200 felett végzett. A legjobb 10-ben volt még a Jurassic Park és a Vissza a jövőbe is. Jófejség a Universaltól, hogy újra moziban lehet nézni a nagy klasszikusokat, de másról itt nincs szó, és valószínűleg ennyi is volt a cél. Nem ebből akarnak meggazdagodni. 

Az Ethan Hawke főszereplésével készült Tesla című filmet is bemutatták, bár ne tették volna. 42 ezer dollár 108 moziban, ami édeskevés még egy ilyen helyzetben is. De most a világ szeme a Warner Bros. és Christopher Nolan új sci-fijén, a Teneten, amit már szerda estétől megtalálhatunk a hazai mozik kínálatában.

Szerző
Tóth Bálint

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jurassic World: Bukott birodalom
BREAKINGFilmek

Scarlett Johansson szerint eszméletlen az új Jurassic-film forgatókönyve

A színésznő nagyon izgatott legújabb szerepével kapcsolatban.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.