x
Filmek

Box Office-figyelő 2020/33. hét: Ébresztőt fújt Hollywood, új filmeket mutattak be múlt héten a MOZIKBAN!

Újra van Box Office!

Box Office-figyelő 2020/33. hét:  Ébresztőt fújt Hollywood, új filmeket mutattak be múlt héten a MOZIKBAN!
  • Publishedaugusztus 17, 2020

Nagyon lassan az élet visszatér az észak-amerikai mozikba, de még messze vagyunk attól, hogy minden a régiben legyen. A múlt héten viszont már új premierek is voltak, lássuk mi történt, és hogy hogyan teljesítettek a mozik.

Két premier filmről tudunk beszámolni ebből az egyik rögtön az első helyen nyitott. A SpongyaBob: Spongya szökésben kedvenc tengeri szivacsunk és kissé ütődött barátainak harmadik kalandja. A Paramount úgy döntött, hogy a VOD premier – azaz rögtön a digitális megjelenés – mellett megpróbálkoznak a mozis forgalmazással is, aminek 900 ezer dollár lett az eredménye pontosan 300 moziban. Összehasonlításképpen, ha normál helyzetről beszélünk akkor a 2000+ moziban kezdő filmeket szoktuk széleskörű premiernek hívni, de a legnagyobb blockbusterek rendszeresen több mint 4000 filmszínházban kerülnek a nézők elé a premier hetében.

Második helyen, szebb napokat is megélt David Ayer rendezésében és Shia LaBeuf főszereplésével készült film a The Tax Collector végzett. Már a második hete van műsoron, most éppen 138 moziban és 630 ezer dollár felett jár.

A dobogó alsó fokára a Dave Franco által rendezett The Rental fért oda, ami már átlépte az 1 millió dollárt összesítésben. Jelenleg ez az egyetlen film, ami ilyen eredménnyel büszkélkedhet és műsoron van. Ezen kívül sok vizet nem zavart semmi, a másik premier a Sputnik címet viselő (orosz!) sci-fi horror volt, ami 12 ezer dollárt tett hozzá a film világszintű bevételeihez. Egy próbát megért.

Jövő héten pedig végre nagy hollywoodi kasszasikert is bemutatnak a világ több országában, köztük Magyarországon is, érkezik Christopher Nolan rendezőtől a Tenet. Múlt héten a 10. évforduló alkalmából már bemutatták az Eredetet.

Written By
Tóth Bálint

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.