Főoldal Filmek Box Office-figyelő: 2020/2. hét: 1917, avagy hogyan időzítsünk tökéletesen egy premiert
Filmek

Box Office-figyelő: 2020/2. hét: 1917, avagy hogyan időzítsünk tökéletesen egy premiert

A Universal tökéletesen időzítette az I. világháborúban játszódó filmje premierjét, így azt pont a Golden Globe díjátadó hétvégéjén mutatták be széles körben az észak-amerikai mozikban.

761
1917

A Universal tökéletesen időzítette az I. világháborúban játszódó filmje premierjét, így azt pont a Golden Globe díjátadó hétvégéjén mutatták be széles körben az észak-amerikai mozikban.

Sam Mendes legújabb filmje az 1917 néhány hét szűk körű vetítés után végre megkapta a neki járó moziszámot, amit meg is hálált. Hogy mit jelent ez a számok nyelvén? Pontosan annyit, hogy 3434 moziban vetítették, ahol kicsivel több mint 36 millió dollárt gyűjtött össze. Érdekességképpen az előző két héten csak 11 moziban vetítették. Az előzetes becslések csak 20 millió köré várták a filmet, de a Golden Globe díj és a szájhagyomány miatt bőven túlteljesítette a várakozásokat és néhány hétig még biztos, hogy hasonló szép számokat várhatunk tőle, mivel a nézők is szerették nem csak a kritikusok.

1917
Menekülés az első helyig

A fentieknek köszönhetően a Star Wars: Skywalker kora visszacsúszott a második helyre, 15 millió dollárral, de összesen már 478-nál jár csak az USA-ban. E mellé még kicsivel több mint 500 milliót hozzátesz a nemzetközi piacokon, így nagyon közel az 1 milliárd. Amivel azonban még mindig a legújabb trilógia leggyengébb darabjáról beszélünk. Látszik, hogy a nézők kezdenek ráunni a Star Wars filmekre, de jobb is, hogy elgondolkoznak a Lucasfilmnél kicsit a hogy hogyan is tovább.

A dobogó alsó fokán a Jumanji – A következő szint végzett, kicsit nagyobb eséssel, mint azt vártam tőle, így nem előzte meg a Star Wars: Skywalker korát, kicsivel több mint 1 millió volt csak a két film hétvégi bevételei között. USA-ban 256 millió a bűvös szám, ehhez jön még 414 mindenhonnan máshonnan így a részeredmény 671 millió. A 700 garantált világszinten, de a 750 sem elképzelhetetlen.

Első premierünk a negyedik helyen végzett, a Like a Boss kicsivel 10 millió felett zárt, ami egy gyenge eredmény 3000+ mozitól. A 21%-os RottenTomatoes értékelés sem biztató, gyorsan ki fog kopni a mozikból.

Árok
Kristen Stewart neve mostanában nem garancia a sikerre

A 20th Century Fox még mozikba küldte az Árok című horrorját, de lehet jobban tették volna, ha eldugják a doboz mélyére. Kristen Stewartra mostanában rájár a rúd, a Charlie angyalai bukása után itt a következő. 7 millió az első hétvégén és a nézők sem szerették különösebben. A Charlie angyalai számai meglesznek, de ez most nem dicséret.

A Tőrbe ejtve tovább hasít, jön is a második rész – nagyon helyesen. Jövő héten érkezik a Bad Boys trilógia kicsit megcsúszott záró darabja, ami a Dolittle-el fog versenyezni. Érdekes csatának ígérkezik mivel teljesen más közönségnek szól a két film. És ne feledjük az 1917-et továbbra sem, belekavarhat az előbbi kettő versenyébe.

A hétvége eredményei millió dollárban a BoxOfficeMojo alapján:

#CímHétvégi bevételÖsszbevétel
1.191737,039,7
2.Star Wars: Skywalker kora15,1478,2
3.Jumanji – A következő szint14,0257,0
4.Like a Boss10,010,0
5.Just Mercy9,710,1
6.Kisasszonyok7,874,1
7.Árok7,07,0
8.Jégvarázs 25,9459,5
9.Tőrbe ejtve5,6139,5
10.Kémesítve5,154,6
Szerző
Tóth Bálint

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

palpatine
Filmek

Palpatine visszatérésének teljes története

Tavaly A Mandalóri, idén A Rossz Osztag adott hozzá némi plusz információt...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.