Főoldal Filmek Box Office-figyelő: 2020/10. hét: Előre, ne hátra
Filmek

Box Office-figyelő: 2020/10. hét: Előre, ne hátra

Első helyen nyitott a Disney legújabb filmje, de nem feltétlenül ekkora összegekhez szoktak a nyitóhétvégénken az egeres cégnél

735
Előre

Első helyen nyitott a Disney legújabb filmje, de nem feltétlenül ekkora összegekhez szoktak a nyitóhétvégénken az egeres cégnél.

A Pixar idei animációs filmje, az Előreamiről mi is írtunk már kritikát – nyitott az első helyen 40 millió dollárral. Ez bármilyen filmtől szép összeg lenne, azonban a Pixarnál és a Disney-nél sem ehhez szoktak. A film ezzel nem került be a Top 10 Pixar film közé a nyitóhétvége bevételei alapján. A kritikák sem dicsértek egyöntetűen a filmet és egyelőre 7,7 ponton áll iMDb-n 5000 szavazat után. Talán már a koronavírus hatása lehet a gyengébb nyitóhétvége? Néhány héten belül minden kiderül, amikor már több hét adatait tudjuk bogarászni.

A láthatatlan ember

Második helyre csúszott A láthatatlan ember, 46%-os eséssel és 15 millió dollárral. Összesen már 50 felett jár és ha így folytatja alulról súrolhatja a 100 milliót mozis karrierje végén. A Universalnál jól sikerült a Monster Universe újragondolása.

the way back ben affleck

Harmadik helyen nyitott a heti második premier a The Way Back címen futó Ben Affleck mozi, amiben kedvenc Gézánk egy olyan karaktert játszik, aki a középiskolás évei alatt óriási kosárlabda tehetség volt, de az évek múltával eltávolodott a játéktól. Évekkel később esélyt kap az alma matertől, hogy összeszedje magát. Akármennyire is imádják Észak-Amerikában a kosárlabdát, ez a film nem igazán mozgatta meg a moziba járók fantáziáját. 2700+ moziban 8,5 millió dollárt hozott. Ami nem sok, de kevés. De mivel Affleck-en kívül igazán nagy név nincs benne, így a gyártási költség sem lehetett túl magas. Ami még azt is hozhatja, hogy ez egy kifizetődő befektetés volt a Warnertől.

A Sonic kiszorult a legjobb 3-ból, de már 140 milliónál jár így ez a legkevésbé sem érdekli a hipergyors sündisznót, aki éppen csak megelőzte A vadon hívó szavát, ami lendületesen halad a bukás felé. A kérdés csak az, mekkora mínusszal zár a film. A Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk alacsony esésekkel halad tovább, már 200 millió felett van az USA-ban, amiről a Ragadozó madarak csak álmodozhat.

A hétvége eredményei millió dollárban a BoxOfficeMojo alapján:

#CímHétvégi bevételÖsszbevétel
1.Előre40,040,0
2.A láthatatlan ember15,152,6
3.The Way Back8,58,5
4.Sonic, a sündisznó7,9140,8
5.A vadon hívó szava7,057,4
6.Emma5,06,8
7.Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk3,0202,0
8.Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)2,182,5
9.My Hero Academia: Heroes Rising1,512,6
10.19171,3158,2
Szerző
Tóth Bálint

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...