Főoldal Filmek Box Office-figyelő: 2019/48. hét: A két új premier sem tudta megszorongatni a Jégvarázs 2-t
Filmek

Box Office-figyelő: 2019/48. hét: A két új premier sem tudta megszorongatni a Jégvarázs 2-t

A Hálaadás az Egyesült Államokban mindig megdobja a mozis bevételeket, hasonlóan a karácsonyhoz és a több nagyobb ünnephez. Nem volt ez másként 2019-ben sem.

191
Tőrbe ejtve

A Hálaadás az Egyesült Államokban mindig megdobja a mozis bevételeket, hasonlóan a karácsonyhoz és a több nagyobb ünnephez. Nem volt ez másként 2019-ben sem.

A két új premier sem tudta megszorongatni a Jégvarázs 2-t. Ez a számok nyelvén annyit jelent, hogy csak 35%-ot esett az előző hétvégéhez képest, még mindig több mint 4000 moziban. A hétvége összbevétele 85,2 millió dollár volt, a teljes bevétel pedig 287 millió a bemutatás óta. Nagyon szépen teljesít a film nemzetközileg is, amivel összesen már 739 milliónál jár világszinten. Az 1 milliárd garantált, a kérdés az lesz, hogy az első részt meg tudja-e előzni. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Jégvarázs 2.

Második helyen Rian Johnson whodunit filmje a Tőrbe ejtve futott be egy nagyon szép 41,7 millió dolláros ötnapos nyitó hétvégét produkálva. Ezzel bőven az elvárások felett teljesített és pozitív jel, hogy a nézők is szerették, így lehet bízni abban, hogy alacsony esésekkel fogja hozni a következő heteket. A CinemaScore értékelése A-, iMDb-n pedig 8,1 ponton áll, így Johnson újabb sikert szállít a Star Wars: Az utolsó jedik után, viszont a Tőrbe ejtvét a közönség jobban szereti.

Nagyon szépen teljesített Az asztalt királyai, ami csak 16%-os esést produkálva odaért a dobogó alsó fokára. Ezzel már összesen 81 milliónál jár, a 100 szinte biztos. Elégedettek lehetnek a 20th Century Fox-nál.

Az aszfalt királyai

A hétvégére összességében jellemző volt, hogy a szokásosnál alacsonyabb arányban estek a filmek bevételei az előző hétvégéhez képest. Ez elsősorban a Hálaadás miatt volt, de így is találtunk egy filmet, aminek sikerült 61%-ot esnie. Igen, pontosan, egy bizonyos Charlie, bizonyos angyalairól van szó, akik harmadik hétvégéjükre kiestek a top 10-ből és összesen 16 millió dollárnál tartanak. Talán az év egyik legnagyobb buktája a film.

Amit még érdemes megemlítenünk, hogy a Joker egy helyet ugrott előre, így 9. hétvégéjén a 9. helyen van, a Midway elérte az 50, Az álomdoktor pedig a 30 milliós határt. Jövő héten érkezik a Playmobil: A film, amitől nagy kasszarobbantásra nem kell számítani.

A hétvége eredményei millió dollárban a BoxOfficeMojo alapján:

#CímHétvégi bevételÖsszbevétel
1.Jégvarázs 2.85,2287,5
2.Tőrbe csalva27,041,7
3.Az aszfalt királyai13,281,0
4.Egy kivételes barát11,834,3
5.Queen & Slim11,715,8
6.21 híd5,819,4
7.Ne játssz a tűzzel!4,239,2
8.Midway3,950,2
9.Joker2,0330,6
10.Múlt karácsony1,931,6

Szerző

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Napóleon
Filmek

Box Office: Az éhezők viadala előzményfilmje a Kívánság és a Napóleon előtt

A box office tábla élére állt, de ez még egy hosszú hadjárat...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Filmek

Box Office: Gyengén kezdett Az éhezők viadala előzményfilmje, de mindenki a Marvelek hatalmas visszaeséséről beszél

Bemutatták Snow elnök felemelkedéséről szóló Az éhezők viadala előzményfilmjét a mozikban.

Marvelek
Filmek

Box Office: Az MCU eddigi leggyengébb bevételével nyitott a Marvelek

Ennyire rosszul még egy film sem kezdett az MCU-ban, mint a Marvelek.