Wide Screen
Image default
Filmek

Box Office-figyelő: 2019/47. hét: Kasszát robbantott a Jégvarázs második része.

Kicsit megcsúszva ugyan, de nézzük hogyan alakult az észak-amerikai mozik bevételi listája. Előzetesen elég annyi, hogy a három széleskörű premier közül mindegyik a top 5-ben végzett.

A lista első helyén – a várakozásoknak megfelelően – a Jégvarázs 2. végzett, brutális 130 millió dolláros hétvégével, amivel a legerősebb olyan hétvégét produkálta az animációs filmek között, amik nem nyáron kerültek bemutatásra. Ezen kívül még az ötödik legerősebb novemberi nyitóhétvége is az övé, megelőzve a Harry Potter széria hetedik részének első felvonását még 2010-ből.

Az aszfalt királyai

Az előző hétvége listavezetője, Az aszfalt királyai visszacsúszott a második helyre, 50%-os eséssel ért el 15 milliót, ezzel már 57-nél jár, világszinten pedig már átlépte a 100-at is. Nem rossz eredmény, de nem is ezzel fogják megtölteni a kasszákat a Disney-nél.

A dobogó alsó fokára az Egy kivételes barát léphetett fel, ami Tom Hanks új filmje. Mint ugye mindannyian tudjuk, Tom Hankset mindenki szereti, ez pedig arra volt elég, hogy 13,5 millió dollárt szedjen össze a mozi kasszáknál, de nagyjából ennyit is vártak tőle, úgyhogy hozza az elvárásokat.

Harmadik bemutató a 21 híd volt, ami Chadwick Boseman új filmje. Kíváncsian vártuk, mennyire nagy név ahhoz, hogy elvigyen a hátán egy nem képregényfilmet. Hát még nem eléggé nagy, erre pedig abból lehet következtetni, hogy a film a 10 milliót sem érte el.

Érdemes még megemlíteni, hogy a Charlie angyalai a tragikus kezdés után tudta még tragikusabban folytatni. Ez annyit jelent röviden, hogy 61%-os esés, 3 milliós hétvégi bevétel és 14 milliós összbevétel az USA-ban. Ehhez képest a Gemini Man blockbuster számokat produkált. A Joker 8. hetén még mindig a top 10-ben van és még mindig 2 millió feletti hétvégét hozott, várom a tippeket, hogy mikor fog kikopni a mozikból. A Jojo nyuszi lassan eléri az 1000 mozit és a 20 millió dollárt, A Terminator: Sötét végzet is közelít ehhez a mozi mennyiséghez, de kicsit más útvonalat járt be. A 60 millió persze meglesz, ezt a részt is a nemzetközi közönség mentette meg a teljes bukástól, de így sincs sok ok az örömre.

Jövő héten jön a Playmobil: A film és a Léghajósokban újra összeáll Felicity Jones és Eddie Redmayne duója, de nem gondolnám, hogy ez nagy hatással lesz a lista első helyezettjére.

A hétvége eredményei millió dollárban a BoxOfficeMojo alapján:

#CímHétvégi bevételÖsszbevétel
1.Jégvarázs 2.130,3130,3
2.Az aszfalt királyai15,757,2
3.Egy kivételes barát13,213,2
4.21 híd9,29,2
5.Midway4,643,1
6.Ne játssz a tűzzel!4,531,5
7.The Good Liar3,411,8
8.Charlie angyalai3,214,0
9.Múlt karácsony3,127,8
10.Joker2,7326,9

Még több a témában...

Több Disney film is új premierdátumot kapott, köztük a Mulan, a Dzsungeltúra és az Indiana Jones 5.

Kévés Bence Mihály

Boba Fett lehetett volna a Star Wars 1313 főszereplője

Sinka Tamás

Néhány ismerős arc visszatérésére számíthatunk a Cassian Andor-sorozatban

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat