Főoldal Filmek Box Office: A negyedik héten megszorongatták az Avatar: A víz útját a mozikban, erősen kezdett a M3GAN
Filmek

Box Office: A negyedik héten megszorongatták az Avatar: A víz útját a mozikban, erősen kezdett a M3GAN

Eddig nem talált kihívóra az Avatar: A víz útja, most azonban egy gyilkos baba majdnem legyőzte a na'vikat.

518
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron várva várt folytatását december közepén mutatták be, azóta pedig veretlen a box office összesítéseiben. Az Avatar: A víz útja 45 millió dolláros amerikai jegyeladással vitte a negyedik hétvégi bevételt is, de kemény versenytársat kapott, hiszen az M3GAN 30,2 millió dolláros bevétellel debütált Észak-Amerikában.

A Variety beszámolója szerint a Universal és a Blumhouse Productions félelmetes babathrillere, a M3GAN nemzetközileg további 14,8 millió dollárt hozott, amivel globális összbevétele 45 millió dollárra emelkedett. A M3GAN az előrejelzések szerint 17-20 millió dolláros bevételre számított Észak-Amerikában, de rengeteg pozitív kritikát kapott a mindössze 12 millió dolláros költségvetésű film, ami felkeltette a mozinézők figyelmét. Az előrejelzéseket egyértelműen felülmúlta, sőt, ez lett az első olyan film, amely 30 millió dollár fölött nyitott az új év első hetében a 2012-es Az ördög benned lakozik óta, amely 33,7 millió dollárral nyitott a mozikasszáknál.

Lenyűgöző kezdés ellenére a M3GAN bevétele nem volt elég ahhoz, hogy letaszítsa a trónról az Avatar: A víz útját, ami zsinórban már negyedik hete uralja a mozikat világszerte. A 45 millió dolláros amerikai hétvégi bevétele mindössze 35%-os visszaesést jelentett az előző hétvégéhez képest, és továbbra is szárnyal minden idők legnagyobb filmjeinek listáján.

Jelenleg az Avatar: A víz útja Észak-Amerikában több mint 516 millió dollárt, a tengerentúlon pedig 1,1 milliárd dollárt hozott. Összesített bevétele globálisan már 1,707 milliárd dollárnál tart, ezzel pedig a filmtörténelem hetedik legnagyobb bevételt hozó filmje lett. James Cameron rendező ennek örömére megerősítette, hogy már nyereséges a film, szóval biztosan megcsinálják a folytatásokat.

A Box Office Mojo adatai szerint a film megelőzte a Jurassic World 1,671 milliárd dolláros globális bevételét, és most a Pókember: Nincs hazaút című film 1,916 milliárd dolláros bevételét vette célba, hogy maga mögé utasítsa Pókembert is a listán. Az eredeti Avatar áll a lista élén bruttó 2,922 milliárd dolláros globális bevétellel.

A Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság 12,4 millió dollárral a harmadik helyen végzett, így az észak-amerikai összbevétel 87 millió dollárra nőtt. Tom Hanks Az ember, akit Ottónak hívnak című filmjét korlátozott moziban vetítették csak, de így is megszerezte a 4. helyet 4,2 millió dollárral. A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! 3,3 millió dollárral az ötödik helyen végzett. A Marvel Studios a legutóbbi filmjével már 445 millió dollárt forgalmazott az amerikai piacon.

M3GAN
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...