Főoldal Filmek Box Office: A Hangya és a Darázs: Kvantumánia hatalmas pofon lehet a Marvel Studiosnak
Filmek

Box Office: A Hangya és a Darázs: Kvantumánia hatalmas pofon lehet a Marvel Studiosnak

Csúfos kudarc lehet A Hangya 3. része, nagy bajban a Marvel Studios?

300
A Hangya és a Darázs: Kvantumánia

Múlt héten mutatták be a mozikban Marvel Studios legújabb mozifilmjét, amitől nagyon sokat vártak a rajongók és a kritikusok is a Marvel Moziverzum 4. fázisa után, hiszen a Hangya és a Darázs történetével vette kezdetét a The Multiversa Saga következő állomása. Amennyire nagy volt a hype és a várakozás a premier előtt, annyira nagy bukta lehet a film.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy A Hangya és a Darázs: Kvantumánia a Marvel Studios második leggyengébbre értékelt filmje az Örökkévalók után, és csak egy hangyányi választja el attól, hogy megelőzze az isteni teremtményeket. A Rotten Tomatoes kritikákat összesítő oldalán a film neve mellett most 48% olvasható, utóbbi mellett pedig 47%, szóval a különbség tényleg elhanyagolható a két produkció között.

De visszakanyarodva az MCU legújabb filmjéhez, Peyton Reed rendező filmje viharos idők elé néz a hétvégi jegybevételi listán, ahol 71,6 százalékkal csökkent az érdeklődés a film iránt, számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy 30 millió dollár fölött van a visszaesés mértéke a második hétvégére a mozikasszáknál. Pontos számokat még nem ismerünk, amennyiben azonban az előzetes becslések helytállóak, akkor a szuperhősök kénytelenek lesznek szembe nézni azzal a ténnyel, hogy egy 100 millió dollárnál vagy annál is nagyobb bevétellel nyitó mozifilm minden idők második legnagyobb visszaesését könyvelheti el a második hétvégére.

Eddig egyetlen szuperhősfilm nézettsége sem esett 70 százalékkal vagy annál nagyobb mértékben, csak megközelítették a határt; és a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala áll a legközelebb 69,1 százalékkal. A Marvel Moziverzum filmjei közül a Thor: Szerelem és mennydörgés volt a legnagyobb visszaesés, 67,7 százalék. A Comscore szerint 100 millió dollárral vagy annál nagyobb összeggel induló filmek közül az utolsó Harry Potter-film vezeti ezt a listát 72 százalékos visszaeséssel az első hétvégéhez viszonyítva.

A Hangya-franchise harmadik része 120 millió dollárral nyitott a négynapos amerikai hétvégén, ami egyben a franchise legjobb kezdése is volt három napra lebontva (ami alatt 105,5 millió dollárt hozott). A rossz kritikák és a csalódottság azonban megtette hatását, jelentősen csökkent a film iránt az érdeklődés, és nem tett jót a filmnek az sem, hogy most mutatták be a Kokainmedvét. Morbid humora hízelgő a felnőtt közönségnek. Elizabeth Banks filmje pénteken már verte a Hangyát, hacsak néhány százmillióval is (8,7 és 8,3 millió arányban).

A Kokainmedve mellett a Lionsgate és a Kingdom Story Company Jesus Revolution című filmje is várakozásokon felül nyitott a mozikban, s becslések szerint a dobogó harmadik fokára is felállhat 14-15 millió dolláros bevétellel.

Kokainmedve

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...