Főoldal Filmek Box Office: A Black Adam vitte a második hétvégét a mozikasszáknál, és a bevétel már 250M dollár fölött globálisan
Filmek

Box Office: A Black Adam vitte a második hétvégét a mozikasszáknál, és a bevétel már 250M dollár fölött globálisan

Kihívó nélkül nyerte a Black Adam a második hétvégét is.

355
Black Adam

Nagy meglepetés nincs benne, hogy a Black Adam sorozatban másodszor nyert a mozik jegypénztárainál, és Észak-Amerikában a film már 111 millió dollár fölött, globálisan pedig 250M dollárt tapossa. Kihívó nélkül menetek a kasszáknál, azonban látványosan visszaesett a film népszerűsége a mozilátogatók körében az előző hétvégéhez viszonyítva.

A Variety beszámolója szerint a Black Adam 59%-os visszaesést könyvelhetett el a 67 millió dolláros amerikai nyitófilmhez képest, a jegyeladások bevétele péntektől és vasárnapig 27,7 millió dollárra tehető. A csökkenés összhangban van a szuperhős műfaj többi filmjével, például a Thor: Szerelem és mennydörgés 68%-os visszaesést produkált az első hétvége után, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája 52%-kal, az Örökkévalók pedig 61%-kal esett vissza a premiert követő hétvégére.

Black Adamnek nem sok új vetélytársa volt ezen a hétvégén, mivel csak a Prey for the Devil volt az egyetlen új film, ami 7M dollárral befért az első ötbe – és egészen pontosan a harmadik helyig menetelt. Akárcsak a múlt héten, Julia Roberts és George Clooney főszereplésével Utazás a paradicsomba a második helyen végzett, 10 millió dollárral zárt, és mindössze 39%-os visszaesést könyvelhet el a múlt hétvégéhez képest. A film 33 millió dollárt keresett a tengerentúlon és 85 millió dollárt nemzetközileg, ami globálisan 119 millió dolláros összbevételt jelent.

A Mosolyogj és A Halloween véget ér zárta az első ötöt, ezzel pedig a halloweeni időszaknak köszönhetően az első öt helyben valamilyen horror zárt. A listán kiemelendő még a Terrifier 2, a nyolcadik helyen végzett, és 250 ezer dolláros költségvetésből készült film 7,63 millió dolláros bevételnél jár eddig.

Black Adam
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...