Főoldal Filmek Box Office: A Black Adam kasszát robbantott, A Halloween véget ér a földbe állt
Filmek

Box Office: A Black Adam kasszát robbantott, A Halloween véget ér a földbe állt

Black Adam berobbant a mozikba, de az amerikai bevétel messze elmaradt a DCEU más alkotásaitól.

343
Black Adam

A Warner Bros. és a DC Films Black Adam című filmje a várakozásokat felülmúlva 67 millió dolláros bevétellel zárhatják a kasszákat a nyitóhétvége alatt. Ez a szám még növekedhet is hétfőre. Az előrejelzések alapján Dwayne Johnson főszereplésével készült szuperhősfilmnél 60M dollárt jósoltak az első három napra, de ezt már most meghaladta a film. A pénteki napon 26,7 millió dollárt hozott (beleértve a csütörtöki elővetítésekből befolyt 7,6 millió dollárt), szombaton pedig további 23,7 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban, a vasárnapi előrejelzések 16,6 millió dollárról szólnak.

Bár a filmet a kritikusok lehúzták, és a kritikák gyűjtőoldalán jelenleg 40%-os értékeléssel a DCEU egyik leggyengébb filmje a Rotten Tomatoes szerint, de ez nem befolyásolta a rajongókat, s 90%-os közönségértékeléssel büszkélkedhet a film. A bevételek 26%-kát spanyolajkú és 20%-kát a fekete közönség adja.

A Jaume Collet-Serra által rendezett és 195 millió dolláros költségvetésű Black Adam 67 millió dolláros kezdése Johnson karrierjének legnagyobb nyitása, leszámítva. A Jumanji: A következő szint, Törésvonal és a Halálos iramban: Hobbs és Shaw mind 55 és 60 millió dollár közötti bevételt hozott a nyitóhétvégéjén. A karakter nagy riválisa, a Shazam! 53 millió dollárt hozott az első három napban.

Bár több tíz millió dollárt hozott a film az első hétvégén, a szuperhősfilmek körében meglehetősen karcsú ez az eredmény. Messze elmaradt a Batman 134 millió dolláros kezdésétől, de rosszabbul teljesített a DCEU más produkcióitól is, például Az acélember (116 millió dollár), a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala (166 millió dollár), az Öngyilkos osztag (133 millió dollár), a Wonder Woman (103 millió dollár) vagy akár Az Igazság ligája (93 millió dollár) nyitóhétvégi bevételeitől is. A Black Adam azonban túlszárnyalhatja az Aquaman 67,8 millió dolláros nyitóhétvégi bevételét.

George Clooney-Julia Roberts romantikus vígjáték, a Utazás a Paradicsomba várhatóan 16,3 millió dollárt hoz majd a bemutatkozó hétvégén, miután az Államokon kívül már több mint 80 millió dollárt termelt. A harmadik helyre a Paramount Mosolyogj című filmje állt 8,3M dolláros bevétellel, ezzel pedig az amerikai összbevétel már 85M dollárra ugrott.

A múlt hétvége bajnoka, A Halloween véget ér a második hétvégén drámaian visszaesett, valószínűleg a megosztó kritikák és a Peacock streaming szolgáltató is szerepet játszott ebben. A film 80%-kal esett vissza, s 8 millió dolláros bevétellel a negyedik helyre esett vissza. Becslések szerint 54M dollárt hozott már Egyesült Államokban David Gordon Green filmje. Az első ötöt Krokodil zárja, amely a harmadik hétvégén 4,4 millió dolláros becsült bevételre számíthat, ezzel az amerikai összbevétel egy picivel elmarad a 30 millió dollártól.

Black Adam
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...