Főoldal Filmek Box Office: A Barbie és az Oppenheimer toronymagasan uralta a mozikat
Filmek

Box Office: A Barbie és az Oppenheimer toronymagasan uralta a mozikat

A Disney újabb filmje bukott meg a kasszáknál, miközben a Barbie és az Oppenheimer is tartotta magát.

207
Oppenheimer

A Barbie és az Oppenheimer második hétvégén is megnyerte az amerikai bevételi listát 93 millió dolláros, illetve 46,2 millió dolláros jegybevétellel. A múlt héten bemutatott Kísértetkastély a 24,2 millió dolláros debütálással elvérzett, de nem tudott elég ijesztő látványt nyújtani ahhoz, hogy legyőzze a Barbenheimer nevű behemótot.

A Comscore jelentése szerint a Barbie és az Oppenheimer csak 43%-kal, illetve 44%-kal csökkenést mutat az előző hétvégi bevételhez viszonyítva, és második hétvégéjükön is nagyon jól teljesítenek a mozikban. A Warner Bros. műanyag bábuját bemutató film összesen 351 millió dolláros észak-amerikai és 774,5 millió dolláros globális összbevételt ért el, míg Christopher Nolan történelmi drámafilmje 174 millió dollárt hozott a tengerentúlon és 400,48 millió dollárt világszerte.

A Disney legújabb mozifilmje csalódáskeltő bevétellel kezdett. A Kísértetkastély a rossz kritikák után bevételben sem teljesített jól, és mindössze 33 millió dollárt keresett világszerte. Nagyon hosszú út áll a film előtt, hogy megtérüljön a 150 millió dolláros gyártási költségvetés és ebben még nincs benne a marketing. A stúdiónak ez lenne a második próbálkozása, hogy a Disney parkok ikonikus látványosságát próbálja a mozivászonra vinni.

A Sound of Freedom 12,4 millió dollárral a 4. helyen végzett, és ezzel 148,9 millió dollárra növelte amerikai összbevételét. Az első öt helyezettet a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész zárta, amely 10,7 millió dollárral növelte a bevételt. Tom Cruise főszereplésével forgatott lehetetlen küldetés Észak-Amerikában 139,23 millió dollárt, világszerte pedig 448,5 millió dollárt hozott eddig.

Barbie
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Robert Downey Jr.
Filmek

Robert Downey Jr. majdnem szerepelt A sötét lovag-trilógiában

Robert Downey Jr. felfedte, hogy annak idején megpályázta a DC univerzum egyik...