Főoldal Filmek Bob Iger felvázolta, hogy évente hány filmet és tévésorozatot fog bemutatni a Marvel Studios
Filmek

Bob Iger felvázolta, hogy évente hány filmet és tévésorozatot fog bemutatni a Marvel Studios

A Disney rámegy a minőségre, kevesebb szuperhőssel találkozhatunk a moziműsoron és a Disney+ felületén.

389
CinemaCon Marvel Studios
Forrás: CinameCon

A tavalyi évben már hallottunk olyan híreket, hogy a Disney csökkenteni szeretné a Marvel Studios produkcióinak számát, azaz évente hány filmet és sorozatot terveznek bemutatni majd. Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója korábban elmondta, hogy a mennyiség helyett a minőségre szeretnének rámenni, és ezt most megerősítette.

Akár tetszik, akár nem, a jövőben kevesebbet látunk a szuperhősökből. A Marvel Studios már nem régi önmaga, a Bosszúállók: Végjáték óta nehéz igazán emlékezetes filmet mondani. Nem volt hiány drámából sem, igaz itt a szó legrosszabb értelmében, hiszen az Örökkévalók, A Hangya és a Darázs: Kvantumánia, valamint a Marvelek alulteljesítettek (vegyes vagy többnyire negatív kritikákat kaptak és még a kasszáknál is megbuktak), így a Disney úgy döntött, hogy elég volt ebből. A nyugdíjából visszahozott Bob Iger kiadta az irányelvet: a mennyiséget a minőséggel kell felváltani.

A hivatalos sajtóközlemény alapján a Marvel Studios a jövőben évente legfeljebb 2-3 mozifilmet és 2 tévésorozatot fog bemutatni, ahogy volt az régen. Az ütemezés nem új, hiszen ezt a metodikát használták a The Infinity Saga alatt is.

„Keményen dolgoztam a stúdióval, hogy csökkentsük a termelést és jobban koncentráljunk a minőségre, ez különösen igaz a Marvelre” – kezdte Iger a Disney második negyedéves pénzügyi eredménybeszámolóján. „Lassan csökkenteni fogjuk a mennyiséget, és az eddigi négy helyett valószínűleg évi két tévésorozatra térünk át, a filmkibocsátásunkat pedig az évi négyről talán kettőre, legfeljebb háromra csökkentjük. És keményen dolgozunk azon, hogy mi legyen ez az út, van néhány jó filmünk ’25-re, aztán pedig további Bosszúállók-filmek felé vesszük az irányt, ami miatt rendkívül izgatottak vagyunk.”

„Összességében nagyszerűen érzem magam a programtervvel kapcsolatban” – tette hozzá Iger. „Ez olyasvalami, amire egyre több időt szánok, a csapatban óriási a bizalmam, és a filmcímek, amiken dolgozunk, beleértve a folytatásokat, amiket készítünk, felülmúlhatatlanok.”

Ami a Disney közelgő programját illeti, Iger elmondta, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a folytatásokra és az eredeti filmekre, megjegyezve, hogy a stúdió jelenleg inkább a franchise-filmekre összpontosít.

A folytatásokat és az eredetieket egyensúlyban fogjuk tartani. Különösen az animációs filmek terén volt egy olyan időszak, amikor az eredeti filmek és animációk domináltak, mind a Disney, mind a Pixar esetében. Most egy kicsit visszalendülünk a folytatásokra.

Bob Iger

A 2024-es megjelenési naptárban egyedül a Deadpool és Rozsomák szerepel a Marvel Studios neve mellett, minden más filmet 2025-re halasztott. Jövőre érkezik az Amerika kapitány: Szép új világ, a Thuderbolts*, A Fantasztikus Négyes, és eddig úgy van, hogy a Penge bemutatójára 2025-ben kerül sor, de már olvashattunk olyan pletykákat, hogy 2026-ra tolódik.

Bob Iger Kevin Feige
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával nézz szembe, távozott a rendező.

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?