Főoldal Filmek A Marvel Studios állítólag drasztikus változtatásokra készül az MCU 5. és 6. fázisában, mivel a mennyiség helyett a minőségen lesz a hangsúly
Filmek

A Marvel Studios állítólag drasztikus változtatásokra készül az MCU 5. és 6. fázisában, mivel a mennyiség helyett a minőségen lesz a hangsúly

Bob Iger visszatérésével nagy változásokra lehet számítani.

475
marvel studios logo

A The Infinity Saga után nagyon voltak az elvárások, s úgy tűnik, hogy a Marvel Studiosnak nem sikerült megfelelnie azoknak az MCU 4. fázisával a Bosszúállók: Végjáték grandiózus fináléját követően. Bár tartalmakból nem volt hiány, a mozifilmek mellett már tévésorozatokat is készítenek, de rengeteg kritika érte a stúdiót az elmúlt két évben. A jelek szerint a Marvel Studios drasztikus intézkedésekre szánta el magát.

Néhány hete robbant a hír, hogy Bob Chapek azonnali hatállyal lemond a Disney vezér-igazgatói posztjáról, helyét pedig a korábbi vezető, Bob Iger veszi át. A Deadline értesülései szerint a The Walt Disney Company új vezérigazgatója rögtön akcióba is lépett, s komoly, azonnali változtatásokra készül a vállalatnál. Rengeteg spekuláció látott napvilágot arról, hogy ez mit jelenthet a Marvel Studios és a Lucasfilm jövőjére nézve, különösen, hogy mindkét stúdió sokkal jobb eredményeket ért el Iger vezetése alatt, szemben a profitorientált Bob Chapek vezetése alatt. Sokan őt hibáztatták azért, hogy a Marvel Studios a 4. fázisa inkább a mennyiségről szólt a minőség helyett.

A The Cosmic Circus szerint nagy változásokra lehet készülni. A Marvel Studios a The Infinity Saga alatt huszonhárom filmet adott ki, és ezek mindegyike pozitív fogadtatásban részesült és kasszasiker volt. A negyedik fázisban viszont összesen tizenkilenc filmet, tévéműsort és különleges kiadást kaptunk, és ezek közül sok cím csalódást okozott, például a Thor: Szerelem és mennydörgés vagy az Örökkévaló.

A jóból is megárt a sok, és a rengeteg tartalom miatt csökkent az érdeklődés. Nehéz lépést tartani a The Multiverse Saga tempójával, bár ez még nem is akkor probléma, mivel a produkciók nem kapcsolódtak szorosan egymáshoz – többek között ezért is kritikát kapott a 4. fázis. A feszített tempó szintén problémákhoz vezetett, a VFX-művészek borzalmas munkakörülményekről számoltak be, és érezhetően gyengébb vizuális effektek készültek az elmúlt két évben.

A forrás szerint a Marvel Studios most “újraértékeli az 5. és 6. fázis megjelenési sorát”, és tisztában vannak vele, hogy a 4. fázis visszalépés volt minőségben. Az aggodalmak miatt, hogy a következő két fázis ugyanolyan zsúfolt lehet, a Disney most felülvizsgálja a megjelenéseket, és ez akár azt is jelentheti, hogy bizonyos projektek bemutatói később időpontra tolódnak, esetleg a tévésorozat helyett mozifilm készül – ahogy láttuk az Armor Wars esetében is, vagy legrosszabb esetben törlik a projektet. A cél egyértelműen az, hogy a mennyiség helyett a minőségen legyen a hangsúly.

Fontos változás lehet a Disney+-os tartalmaknál is. A hírek szerint a jövőbe a sorozatok helyett inkább a különkiadásokra fókuszálnak. Ez olcsóbb, gyorsabb és sokkal kevésbé megterhelő az új hősök bemutatására. A történetek is izgalmasabb lennének így, a rövid játékidő miatt izgalmasabb kalandokban lenne részünk, nem nyújtanák el felesleges a sztorikat.

Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vaiana Moana
Filmek

Kiszemelték az élőszereplős Vaiana főszereplőjét

Az új változatban nem tér vissza Auli'i Cravahlo.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.