Főoldal Filmek Bob Iger elárulta, a Disney+ mikor vet véget a jelszómegosztásnak
Filmek

Bob Iger elárulta, a Disney+ mikor vet véget a jelszómegosztásnak

Azon előfizetők napjai meg vannak számlálva, akik megosztják a Disney+ előfizetésük jelszavát másokkal.

366
Disney+
Forrás: Disney

A Disney+ meg megosztotta a szabályokat az előfizetőkkel, illetve a technológia is rendelkezésre áll, amellyel megakadályozhatják, hogy az előfizetők megosszák jelszavukat az egy háztartáson kívüli személyekkel. Eddig csak rébuszokban beszélt a Disney, mikor fogják élesíteni, vagyis a felhasználóknak mikortól kell fizetniük azért, hogy megosszák az előfizetést másokkal, például barátokkal.

A CNBC-nek adott interjújában Bob Iger, a Disney vezérigazgatója azt mondta, hogy a vállalat júniusban tervezi “az első igazi bevetést a jelszómegosztás területén”.

Iger szerint a bevezetés “csak néhány országban, néhány piacon” kezdődik majd, mielőtt szeptemberben minden előfizetőre kiterjesztenék szerte a világon. A Disney jelszómegosztás elleni szabályai eredetileg január 25-én léptek életbe az új előfizetők számára, illetve március 14-étől már a meglévő felhasználókra is kiterjesztették a szigorítást. A Netflix volt az első streaming szolgáltatás, amely 2023-ban fellépett a jelszavak megosztása ellen, amikor 7,99 dolláros extra díjat számítottak fel a felhasználóknak, ha megosztották az előfizetésüket.

Egy februári eredménybeszámoló során a Disney pénzügyi igazgatója, Hugh Johnston megerősítette, hogy nyáron felszólítják azokat a felhasználókat, akik vétettek a szabályok ellen, vagyis megosztják a jelszavukat. Arra fogják ösztönözni a felhasználókat, hogy előfizessenek a nagyobb csomagra, vagyis a háztartáson kívüli tagokat is hozzáadhatják a rendszerhez “plusz költségért”. A Disney még mindig nem közölt részleteket arról, hogy ez mennyibe fog kerülni.

A kombinált Disney+ és Hulu alkalmazás a múlt hónap végén indult, amivel egyidőben a korábbi Disney-kék is zöldes árnyalatra változott. A mikiegeres cég ettől azt reméli, hogy a több tartalommal és kedvezőbb csomaggal nagyobb előfizetői bázisra tehet szert a jövőben. Az újonnan egyesített alkalmazás nem csak a két szolgáltatás tartalmát egyesíti egy kezelőfelületen, de felhasználói élményt is javítani szeretnék, hogy az előzmények alapján relevánsabb tartalmak jelenjenek meg a felületen.

Disney Plus
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus választ ad majd arra, hogy honnan tudtak a jedik a kettő szabályáról

A showrunner arra is kitért, hogy számíthatunk-e Darth Bane felbukkanására.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus legújabb előzetesében Vernestra Rwoh jedimester egy fényostorral harcol

Az akolitus bemutatja azt, amit még soha nem láttunk képernyőn: a fényostor...