Főoldal Sorozatok Bill Skarsgård visszatér Pennywise szerepében az AZ előzménysorozatában
Sorozatok

Bill Skarsgård visszatér Pennywise szerepében az AZ előzménysorozatában

Fellélegezhetünk, mert a legjobb színész játssza újra Pennywise-t az AZ előzménysorozatában.

302
Pennywise

Stephen King ikonikus horrorregénye, az AZ, a popkultúra egyik legismertebb címe lett. Az 1990-es években egy háromrészes minisorozat mutatta be először élőszereplős formában a híres Pennywise bohócot, akit az ikonikus Tim Curry alakított, de csak 27 évvel később készült el egy teljes értékű adaptáció.

A 2017-ben bemutatott film, melyet Andrés Muschietti rendezett, Bill Skarsgård főszereplésével, mint a címszereplő bohóc, aki rettegésben tartja a képzeletbeli Derry városát, Maine államban. A film világszerte több mint 700 millió dolláros bevételt hozott, ezzel messze a legnagyobb bevételt produkáló King-adaptáció lett. Bár az Az – Második fejezet nem volt problémamentes, mégis lenyűgöző számokat produkált a 79 millió dolláros költségvetésével, és így a két film együttes bevétele meghaladta az 1,17 milliárd dollárt.

Három évvel a premiert követően bejelentették, hogy a Max egy előzménysorozatot készít a horrorfranchise-ból. Majdnem egy évvel később a sorozat hivatalosan is zöld utat kapott, és azóta is aktívan dolgoznak rajta. A Welcome to Derry című sorozatban olyan színészek szerepelnek majd, mint Madeleine Stowe, Stephen Rider, Taylour Paige, Jovan Adepo, Chris Chalk és James Remar. A Deadline bejelentése szerint Skarsgård is visszatér az ikonikus bohóc szerepébe.

Skarsgård főként horrorfilmekben szerepelt az utóbbi időben, például a 2022-es Barbárban és a készülő Nosferatu adaptációban, amelyben Willem Dafoe, Aaron Taylor-Johnson, Lily Rose-Depp és Nicholas Hoult is szerepelnek. Skarsgård legközelebb A holló újragondolt verziójában lesz látható augusztusban. Az eredeti kultikus 1994-es filmben Brandon Lee játszotta Eric Dravent, akit tragikusan megöltek a forgatás során.

Pennywise
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat júniusban a Max

Júniusban ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük az HBO Max-on.

Sárkányok háza S2
Sorozatkritikák

Sárkányok háza 2. évad 1-4. rész kritika

Folytatódik a fekete és zöld házak konfliktusa.

The Last of Us
Sorozatok

Rövidebb lesz a The Last of Us második évada

Craig Mazin meg is indokolta döntésüket.