Főoldal Sorozatok Az HBO Max berendelte az Az előzménysorozatát
Sorozatok

Az HBO Max berendelte az Az előzménysorozatát

Zöld jelzést kapott a Welcome To Derry című sorozat.

501
Pennywise

Az HBO Max Stephen King AZ című regényének világát készül kibővíteni a Warner Bros. Television Welcome To Derry című drámasorozatával. Az előzménysorozaton Andy Muschietti és Barbara Muschietti, valamint Jason Fuchs filmrendezők dolgoznak, akik legutóbb a regény filmes adaptációján is munkálkodtak.

A sorozat cselekményéről egyelőre nem sokat tudni, de várhatóan a Maine állambeli Derry történetét fogja feldolgozni. Derry az a város, ahol a könyv és a filmek is játszódnak, és amit régóta rettegésben tartja Pennywise, a bohóc. Ahogy a legutóbbi filmekből kiderült, Pennywise először 1715-ben érkezett Derrybe egy aszteroidán keresztül. Azóta Pennywise nagyjából huszonhét évente újra felbukkan, hogy terrorizálja a derry-i gyerekeket. Addig táplálkozik belőlük, amíg el nem jön az ideje, hogy újra téli álmot aludjon. A város több száz éves történelmét felfedezhetjük, így csak találgatni lehet, hová vezet a történet!

Izgatottan várom, hogy Derry, Maine állam legkísértetjártabb városának története folytatódjék, és örülök, hogy Andy Muschietti fogja felügyelni a rémisztő ünnepségeket, egy olyan agytröszttel együtt, amelynek tagja a tehetséges nővére, Barbara is. Vörös lufik mindenütt!

Stephen King

Az első epizód forgatókönyvét Jason Fuchs írja Andy Muschietti, Barbara Muschietti és Fuchs története alapján. Fuchs és Brad Caleb Kane lesz a projekt társ-showrunnere, illetve vezető producerek. Andy Muschietti és Barbara Muschietti nemrég kötött megállapodást a Warner Bros. Televisionnel, hogy a testvérpár Double Dream produkciós cégével mutatják be a regény előzményét. Andy Muschietti emellett több epizódot is forgat majd, köztük a pilotot, ami alapján a stúdió berendelte a sorozatot.

“Tinédzserként felváltva olvastuk Stephen King AZ című könyvének fejezeteit, amíg a vastag papírkötés darabokra nem esett” – mondta Andy Muschietti és Barbara Muschietti közös nyilatkozatában. “Az AZ egy epikus történet, amely sok mindent tartalmaz, messze túlmutat azon, amit a filmjeinkben felfedezhettünk. Alig várjuk, hogy megoszthassuk Steve regényének mélységeit, annak minden szívével, humorával, emberségével és borzalmával”.

Fuchs hozzátette, hogy “visszatérni a legkedvesebb horrorregényem világába, és Andy és Barbara által teremtett világban segédkezni, hogy ezt az egyedülálló zseniális filmes univerzumot továbbépítsük, ezzel egy álom válik valóra – vagy ami még találóbb, egy rémálom”.

A mozifilmekben a földönkívüli teremtményt Bill Skarsgård alakította, és bár hivatalosan még nem erősítették meg, de azt rebesgetik, hogy visszatér a sorozatban, ismét ő keltheti életre a Pennywise néven ismert gonosz bohócot. A legutóbb bemutatott két mozifilm mellett korábban az ABC kétrészes minisorozatként adaptálta Stephen King nagysikerű 1986-os regényét, amelyben Tim Curry alakította a szörnyet. Az HBO Max sorozata még nem kapott premierdátumot.

Pennywise
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Pingvin
Előzetesek

A Pingvin új előzetese mellett a Max azt is bejelentette, mikor érkezik a sorozat

Látványos előzetes mellett azt is megtudtuk, mikor érkezik a Pingvin.

Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat júniusban a Max

Júniusban ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük az HBO Max-on.

Sárkányok háza S2
Sorozatkritikák

Sárkányok háza 2. évad 1-4. rész kritika

Folytatódik a fekete és zöld házak konfliktusa.