Főoldal Előzetesek Bill Skarsgård játssza Pennywise bohócot az Az előzménysorozatában?
Előzetesek

Bill Skarsgård játssza Pennywise bohócot az Az előzménysorozatában?

Bill Skarsgård kiváló alakítása után mindenki bízik benne, hogy ő lesz Pennywise újra.

657
Pennywise

Még 2022 őszén kaptunk hírt arról, hogy Stephen King AZ című sorozata előzménysorozattal gazdagodik, aminek főszereplője a Pennywise (magyarul Krajcáros) bohóc eredetét tárja fel. A bejelentés után sokakban megfogalmazódott a kérdés, hogy ki játssza majd az idegen lényt? Logikus döntésnek tűnt, hogy Andy Muschietti filmjében megismert Bill Skarsgård legyen újra Pennywise, de hivatalos bejelentés eddig nem érkezett.

A napokban azonban a színész megerősítette, hogy a Welcome to Derry című AZ-előzménysorozatában nem ő fogja alakítani az ikonikus bohócot. A Jake’s Takesnek adott interjújában a népszerű Pennywise színész megerősítette, hogy nem tér vissza az HBO Max készülő sorozatában.

Jelen állás szerint nem veszek részt a sorozatban. Ha valaki más kapja meg a szerepet, azt tanácsolnám neki, hogy csináld úgy, ahogy neked tetszik, csináld meg a saját verziód. Szórakozzatok. Ami számomra élvezetes volt abban a karakterben, az az, hogy mennyire elvont volt.

Bill Skarsgård

Stephen King nagysikerű regényét két filmben dolgozták fel, és Skarsgård először az AZ 2017-es első részben volt látható Pennywise szerepében, majd ezt követően visszatért a második felvonásban. A filmben Jaeden Lieberher alakítja Bill Denbrough-t, a Lúzerek Klubja néven ismert derry-i gyerekek csoportjának vezetőjét, akikre a természetfeletti Pennywise vadászott.

Skarsgård rengeteg dicséretet kapott a szerepéért, és később visszatért a 2019-es folytatásban, ezzel gyakorlatilag szép kerek történetet kapott a karakter és a regényt teljes egészében sikerült feldolgozni a filmvásznon. Bár egy előzménysorozaton már tavaly óta dolgoznak, még mindig nagyon keveset tudni róla. Még maga a Welcome to Derry is pusztán munkacímként szerepel, ami változhat később. A hírek szerint Jason Fuchs és Brad Caleb Kane lesz a showrunner.

Magáról a sorozat cselekményéről egyelőre nem sokat tudni, de várhatóan a Maine állambeli Derry történetét fogja feldolgozni. Derry az a város, ahol a könyv és a filmek is játszódnak, és amit régóta rettegésben tart Pennywise, a bohóc. Ahogy a legutóbbi filmekből kiderült, Pennywise először 1715-ben érkezett Derrybe egy aszteroidán keresztül. Azóta Pennywise nagyjából huszonhét évente újra felbukkan, hogy terrorizálja a derry-i gyerekeket. Addig táplálkozik belőlük, amíg el nem jön az ideje, hogy újra téli álmot aludjon. A város több száz éves történelmét felfedezhetjük, így csak találgatni lehet, hová vezet a történet!

Pennywise
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Sárkányok háza S2
Sorozatkritikák

Sárkányok háza 2. évad 1-4. rész kritika

Folytatódik a fekete és zöld házak konfliktusa.

The Last of Us
Sorozatok

Rövidebb lesz a The Last of Us második évada

Craig Mazin meg is indokolta döntésüket.

Pennywise
Sorozatok

Bill Skarsgård visszatér Pennywise szerepében az AZ előzménysorozatában

Fellélegezhetünk, mert a legjobb színész játssza újra Pennywise-t az AZ előzménysorozatában.