Close


Közelgő események

Filmek

Benicio Del Toro egy Star Wars: Lázadó karaktert játszik Az utolsó Jediben?

Korábban már említettük, hogy Del Toro egy ismert Lázadó karaktert formálhat meg, így most itt az ideje a részletek leírásának.

Benicio Del Toro egy Star Wars: Lázadó karaktert játszik Az utolsó Jediben?
  • PublishedFebruary 20, 2017

Korábban már említettük, hogy Del Toro egy ismert Lázadó karaktert formálhat meg, így most itt az ideje a részletek leírásának.

A Disney hiába árulta el, hogy milyen néven mutatja be a nyolcadik részt, így is maradt jó néhány megválaszolatlan kérdés. Az egyik ilyen pont az, hogy kit játszhat a filmben Benicio Del Toro, akiről tudjuk, hogy szerepet kapott az Episode VIII-ban, de karaktere továbbra is titok. A mostani hír után talán még többen fogják követni a Star Wars: Lázadók sorozatot, de miért is?

A cikk további részében spoilereket olvashattak!

[The Last Jedi] Who is Benicio Del Toro Playing? from FanTheories

A Reddit oldalon egy Darth_Hodor nevezetű rajongója állt elő egy teóriával Benicio Del Toro szerepéről. J.J. Abrams Az ébredő Erő 2015-ös filmje óta kutatjuk Rey (Daisy Ridley) és Finn (John Boyega) szereplők eredetét. A rendező elmondta korábban, hogy szándékosan titkolták el a karakterek vezetékneveit. Sokan úgy vélik, ahogy Luke Skywalker (Mark Hamiil) A Birodalom visszavágban megtudta, hogy Darth Vader az apja, pont szembesül majd Rey is az igazsággal Az utolsó Jediben. Ha ez az elmélet helytáll, akkor Rey apja nem más lehet, mint Ezra Bridger, aki a Lázadók című animációs sorozat egyik főszereplője.

Egyszerűen csak úgy tartom, hogy Benicio Del Toro lesz Rey apja. A Rey-ről kialakult teóriák közül egyik sem helytálló igazán. Ő nem Skywalker – amellett, hogy Kylo Ren-ről kiderült -, de még csak nem is Kenobi, vagy valaki más, akit ismerünk. Igen érdekesnek találtam Rey és Palpatine kancellár közötti kapcsolatot, de ha valóban így fog történni, azt elég nehéz lesz eladni, a rajongók többsége aligha venné be. De ez nem jelenti azt, hogy Del Toro egy új karaktert fog játszani. Szerintem ő fogja előadni a felnőtt Ezra Bridger-t a Lázadók tévés műsorából. A kora is megfelelő lenne, és vannak teóriák, hogy a Lázadók sorozat azzal ér véget, hogy Ezra csatlakozik (és Kanan, ha még életben van) Luke Skywalker-hez a Jedi Akadémián.

A történet szerint a Lázadók sorozata 5 évvel játszódik az Egy új remény negyedik része előtt, tehát egy gyors fejszámolással arra jutunk, hogy Ezra nagyjából 51 éves lenne a nyolcadik részre. A színész is ebben a korban jár. A 49 esztendős Del Toro gond nélkül játszhatná a karaktert Az utolsó Jediben. Persze ez még nem jelenti azt, hogy így is történik, de mindenképp érdekes fordulatot venne, de még ez sem magyarázná meg azt, hogy miért hagyták Rey-t egyedül a Jakku-n. Nosza, a rajongónak erre is van egy elmélete:

Miért hagyták Rey-t a Jakku-n? Az elmélet, amit felállítottam az, hogy Ezra áttért a Sötét oldalra. Egyesítette erejét Snoke Legfőbb vezérrel, és Ben Solo-t (Kylo Ren) közösen térítették le a helyes útról. Feltételezés szerint Luke ezért rejthette el a lányt az apjától. Megtorlásként Ezra és Kylo Ren elpusztították a Jedi Akadémiát. Luke elmenekült, ezzel pedig Del Toro reményei is szertefoszlottak, hogy megtudja lánya hollétét. Azért is tetszik ez, mert így lehetőség nyílna arra, hogy úgynevezett „kettős kudarc” szemtanúi legyünk az Episode VIII-ban. Rey átállna a Sötét oldalra, s Kylo Ren hozná el az egyensúlyt azzal, hogy meghátrál, és a helyes utat választja a fényben. Egyszerűen fantasztikus finálé lenne a kilencedik részben.

Éppen tegnap olvashattatok egy másik teóriát, amelyben azt állították, hogy Rey sziklán lógva Kylo Ren-től fogja megtudni, hogy kik a szülei. Még ha igaz is lenne az Ezra Bridger-ről kialakított kép, s ő lenne Rey apja, akkor sem tudnánk meg, ki a lány édesanyja. Eddig mindössze csak annyi világos, hogy valaki a Jakku-n hagyta Rey-t Unkar Plutt-tal (Simon Pegg).

A Star Wars: Az utolsó Jedi bemutatója december 14-én lesz Magyarországon.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.