Főoldal Filmek Florence Pugh meztelen jelenetét digitálisan cenzúrázták az Oppenheimerben Indiában és a Közel-Keleten
Filmek

Florence Pugh meztelen jelenetét digitálisan cenzúrázták az Oppenheimerben Indiában és a Közel-Keleten

Nagyon bénán oldották meg az Oppenheimer szex- és dohányjeleneteit az indiai cenzúra miatt.

17
Oppenheimer

A múlt héten megjelent Oppenheimer és a Barbie, és mindkét film óriási nagyot ment a kasszáknál, amire a Bosszúállók: Végjáték óta nem volt példa. A rajongók mellett a kritikusok is nagyon pozitívan fogadták a filmeket, sokak szerint a Cillien Murphy főszereplésével forgatott életrajzi film lett Christopher Nolan legjobb alkotása.

A film megítélésén semmit nem változtat, ám egyes országokban a nézők komoly különbségeket vélhetnek felfedezni Christopher Nolan új életrajzi filmjével kapcsolatban. A különbségek különösen Indiában szembetűnő, mert miközben a játékidő nem változott, az IGN India jelentése alapján néhány jelenet jelentős változtatásokon esett át, különösen a film szex- és dohányjelenetei.

A filmben az egyik jelentős változás a Florence Pugh által alakított Jean Tatlockot érinti. A szóban forgó jelenetben Pugh karaktere beszélget a Cillian Murphy által alakított Oppenheimerrel, és mindketten meztelenül ülnek egymással szemben egy széken. A jelenetet úgy módosították, hogy Pugh karaktere fekete ruhát visel, amit utólag oldottak meg számítógépes effektekkel (CGI segítségével).

Más, Indiában bejelentett változások között szerepel, hogy Pugh hátát állítólag cenzúrázzák. Egy “a dohányzás megöl” elrettentő felirat is megjelenik a filmvásznon, amikor egy karaktert cigarettázni láthatunk a történetben. Általánosságban úgy tűnik, hogy a rajongók elégedetlenek a változtatások miatt és zavarja őket, amiért megmásították a mozifilm jeleneteit.

Nem India az egyetlen ország, ahol cenzúrázzák az Oppenheimert. A Pugh meztelenül ülő jelenetét a hírek szerint a világ más régióiban, köztük Pakisztánban és Indonéziában is hasonló módon cenzúrázták. A hírek szerint Nolan döntött úgy, hogy cenzúrázza a filmet bizonyos országokban. Az IGN India jelentése szerint Nolan “öncenzúra mellett döntött”, hogy a film “UA” besorolást kapjon az indiai Központi Filmtanúsítási Tanácstól (CBFC). A CBFC honlapja szerint az UA azt jelenti, hogy bárki megnézheti a filmet, de 12 év alatti gyerekeknek csak szülői kísérettel.

A CBFC GYIK-oldalán utalást találunk arra is, hogy az A és UA minősítésű filmek azt jelentik, hogy az ilyen minősítésű filmek “felnőtteknek szóló” témákat tartalmaznak. Érdekes módon az IGN India arról számolt be, hogy a film CBFC-besorolása “A”-ról “UA”-ra változott napokkal az indiai mozibemutató előtt.

Oppenheimer
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...

Thor: Szerelem és mennydörgés
Filmek

Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták

Buta, unalmas és nagyon gyerekes volt a Thor: Szerelem és mennydörgés.