Főoldal Filmek A Kék Bogár lehet a DC Univerzum leggyengébben kezdő filmje a nyitóhétvégén
Filmek

A Kék Bogár lehet a DC Univerzum leggyengébben kezdő filmje a nyitóhétvégén

Kék Bogár legnagyobb harcára nem a filmvásznon, hanem a kasszáknál kerül sor.

184
Kék Bogár

A Flash: A Villám bemutatója után a DC Studios még ki sem heverte a múltkori kudarcot, újabb pofon vár a stúdióra augusztusban. Nincs könnyű helyzetben James Gunn és Peter Safran által vezetett DC Studios, mert az elemzők szerint a Kék Bogár legnagyobb harcát nem a filmvásznon, hanem a kasszáknál vívja meg.

A Warner Bros. talán lábon lőtte magát azzal, hogy bejelentette a DC Comics hőseinek új filmes univerzumát, miközben még számos DC Comics-film váratott magára, ugyanis az DC Univerzum korábbi produkciói, a Black Adam, a Shazam! Az istenek haragja és legutóbb a Flash: A Villám is leszerepelt, és a dolgok állása szerint a nyár végén folytatódik a DC Comics vesszőfutása a filmvásznon.

James Gunn a DC Comics adaptációjának rebootját 2023. január 31-én jelentették be. Peter Safran mellett az új DC Studios társ-vezérigazgatójává nevezték ki. A DC Univerzum teljes újjáépítéséről először 2022 augusztusában hallottunk, amikor a Warner Bros. Discovery (WBD) vezérigazgatója, David Zaslav egy negyedéves eredményt hozó befektetői hívás során elárulta, hogy szeretné “újraindítani” a DC filmes univerzumot.

A bejelentés óta pedig egymás után buknak meg a Warner Bros. szuperhősei a kasszáknál, kezdve Dwayne Johnson szuperhősfilmjével, június elején pedig a Flash: A Villám okozott csalódást, ami egyben a stúdió 100 éves fennállása alatt az egyik legnagyobb pénzügyi bukása lehet. A helyzet nem túl jó, és az előrejelzések szerint a Kék Bogár sem menti meg a szuperhősöket. A BoxOffcePro.com korai adatai szerint a film a nyitóhétvégén 12-17 millió dollárt kereshet az amerikai mozikban, a teljes hazai bevétel pedig mindössze 27-55 millió dollár lesz.

Kék Bogár színre lép. Méghozzá nagyon hatásosan. Jaime Reyes végzett az egyetemen, tele van nagy álmokkal, és elég hamar kénytelen rájönni, hogy a valóság egészen másképp néz ki. Már éppen elkeseredne, amikor a sors közbeszól, és mindent felforgat. A srác véletlenül megszerez egy ősi múltból származó, földön kívüli eredetű biotechnológiai szuperfegyvert: a szkarabot. Pontosabban az szerzi meg őt. A szkarab – ki tudja miért – Jaimet választja magának új gazdatestjének, úgyhogy testpáncélt, hihetetlen technikájú fegyverarzenált és legfőképpen különleges, mindig új meglepetést okozó képességeket ad neki. Ajándék, de nem lehet visszaadni. Soha többé. Jaime lesz Kék Bogár és rajta múlik, mihez kezd ezzel. Először majd megőrült. Azután élvezi az új helyzetet. És végül kénytelen harcba szállni. A DC régi hőse még új a mozivásznon, de hamar kiderül, hogy ott a helye: a vizuálisan különleges, őrületes kaland egyszerre izgalmas és nagyon vicces!

A film bemutatójára 2023. augusztus 17-én kerül sor a mozikban.

Kék Bogár
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Peacemaker - Békeharcos
Filmek

James Gunn jelentést adott, hogy áll a Peacemaker Békeharcos 2. évad írásával

Két éve várunk már Békeharcos visszatérésére, mikor jön el a pillanat?

Suicide Squad Kill the Justice league
Játéktesztek

Suicide Squad: Kill the Justice League teszt

Ez a játék nem csak az Igazság Ligáját, hanem az Öngyilkos osztagot...

Kevin Feige
Filmek

Ezt a DC-filmet Kevin Feige mindig megnézi, mielőtt az MCU egy új filmjén dolgozna

Kevin Feige mindig megnéz egy filmet a DC-től, amelyre úgy tekint, mint...