x
Close


Közelgő események

Filmek

Ben Affleck és Jon Bernthal karaktereivel készül A könyvelő második része

Nem közvetlen folytatása lesz az első résznek.

Ben Affleck és Jon Bernthal karaktereivel készül A könyvelő második része
  • Publishedszeptember 3, 2021

Bár már korábban is voltak pletykák arról, hogy A könyvelő folytatást kaphat, de eddig nem sok minden történt. Egy évvel a premier után már szóba került a folytatás, de utána annyiba maradt. Majd tavaly télen Ben Affleck már úgy fogalmazott, hogy ha elkészül a második rész, akkor az talán egy tévésorozat lesz, nem is egy mozifilm. De ezek is csak ötletelés volt, egy lépést nem tettek előre.

A CinemaBlend podcast műsorában adott interjút Gavin O’Connor rendező a napokban. O’Connor megerősítette, hogy megkötötték a szerződést, ennek értelmében pedig már biztosan elkészül Ben Affleck, Anna Kendrick és Jon Bernthal főszereplésével forgatott 2016-os film második része. A rendező elmondta, hogy mindvégig trilógia formájában szerette volna elmesélni Affleck karakterének történetét. Természetesen az új rész is Affleck által játszott Chris Wolff karakterére fókuszál majd, amiben nagyobb szerepet kap a főhős elveszett testvére is.

Nem lesz közvetlen folytatás, de megcsináljuk A könyvelő folytatását. Szó szerint most zárult a megegyezés. Újra megcsináljuk A könyvelőt… mindig is három részt akartam csinálni belőle, mert a második rész történetébe a bátyát is előtérbe helyezzük. Szóval Bernthal több időt tölt a képernyőn a második részben. És végül a harmadik film, amit én csak úgy hívok, hogy a „Rain Man on steroids’. A harmadik film a két testvérről fog szólni, erről a furcsa párosról. A harmadik egy haverfilm lesz.

Gavin O’Connor
A könyvelő

Egyelőre senki sem tudja, hogy milyen gyorsan hozzák tető alá a projektet. A rendező arról sem osztott meg információt, hogy állnak a forgatókönyvvel, és esetleg a háttérben már kidolgozták-e már a sztorit. Affleck és Bernthal még nem reagált a hírre, hogy az ők főszerepléseivel készül a folytatás, azonban O’Connor több alkalommal is kész tényként kijelentette ezt. A direktor szerint nagy előrelépés ez a folytatás szempontjából, de várhatóan még éveket kell várnunk a második részre.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.