Főoldal Előzetesek Bemutatták M. Night Shyamalan legújabb filmje, a Trap első előzetesét
Előzetesek

Bemutatták M. Night Shyamalan legújabb filmje, a Trap első előzetesét

Egy nagy csavarral végződik a Trap nagy előzetese.

410

A film első betekintését az idei CinemaCon alatt mutatta be a stúdió Las Vegasban, majd egy héttel a rendezvény után a Warner Bros. online is kiadta M. Night Shyamalan legújabb rejtélyes thrillerének, a Trapnek az első nagy előzetesét. A film főszereplőit Josh Hartnett, Saleka Shyamalan, Hayley Mills és Marnie McPhail játsszák.

A hivatalos leírás szerint a film egy “apát és tizenéves lányát követi nyomon, akik egy popkoncerten vesznek részt, ahol rájönnek, hogy egy sötét és baljós esemény húzódik meg a háttérben.” A trailerben Hartnett karaktere és lánya, Jody, egy Lady Raven nevű popénekesnő koncertjére mennek. A stadionban Hartnett a mosdóba siet, észreveszi, hogy nagy rendőri jelenlét van a koncerten, és hamarosan kiderül, hogy egy sorozatgyilkost keresnek. A csavar az, hogy Hartnett az a gyilkos, akit keresnek, és telefonján pedig olyan bizonyítékok vannak, hogy egy áldozatot tart fogva. A trailer Hartnett maniákus nevetésével ér véget.

A Trap előzetesét a CinemaCon mellett ezen a The Summer of Shyamalan néven megrendezett eseményen is bemutatták Los Angelesben, ahol a rendező nemcsak az új filmjéről, hanem az általa producerként jegyzett The Watchers-ről is beszélt, amit lánya, Ishana Night Shyamalan írt és rendezett. A Trap-filmben szereplő popénekesnőt a rendező másik lánya, Saleka alakítja, aki énekes-dalszerzőként több dalt is írt a filmhez.

A rendező elmondta, hogy a Trap készítésének az egyik vonzó tényező az volt ebben a történetben, hogy“egy váratlan személy nézőpontjából” meséli el — jelen esetben Hartnett gyilkosának szemszögéből. Shyamalan elárulta, hogy egyre jobban érdeklődik a sötét humor iránt, amely jellemezte a Servant, A látogatás és a Széttörve című filmjeit is. Hozzátette, hogy igazán megszerette ezt a hangvételt, és szeretné, ha mindenki meglelné benne a szórakozását.

Shyamalan azt is elmesélte, hogy miért választotta Hartnettet, aki nemrégiben tért vissza a színészkedéshez, szerepeket vállalva a Fekete tükör és az Oppenheimer című produkciókban. A rendező elmondása alapján a hollywoodi konvencióktól eltérően, „kis, ésszerű” módon készít filmeket; megjegyezte, hogy „Akit keresek, az olyan valaki, aki teljes mértékben képes elengedni magát, átadni magát, mint egy színdarabban. Josh éppen ilyen helyzetben volt, amikor találkoztunk.”

A filmet 2024. augusztus 9-én mutatják be az amerikai mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Kopogás a kunyhóban
Filmkritikák

Kopogás a kunyhóban kritika

M. Night Shyamalan új filmjével vajon visszatért a legjobbak közzé?