Főoldal Filmek Bemutatták az első hivatalos képet Lady Gaga Harley Quinnjéről a Joker 2. részéből
Filmek

Bemutatták az első hivatalos képet Lady Gaga Harley Quinnjéről a Joker 2. részéből

A Joker 2. hivatalos fotóján a szerelmes párt láthatjuk, Harley Quinnt és magát Jokert.

504
Lady Gaga

Egy ideje New Yorkban forgatják a Joker 2. részét, és hamarosan átköltöznek Los Angelesbe. Egy képet láttunk már Jokerről, tegnap a Valentin-nap tiszteletére Todd Phillips rendező megosztotta az első képet Lady Gagáról is a Joker: Folie à Deux című folytatásból. A közzétett képen a főszereplőt alakító Joaquin Phoenix és Lady Gaga látható, utóbbit Harley Quinn szerepében mutatkozik be.

Úgy tudni, hogy a második részben Harley Quinnt alakítja Lady Gaga – noha ezt hivatalosan senki sem mondta még ki, de gyakorlatilag mindenki tudja. Az eredeti Joker hatalmas kreatív szabadsággal készült, több ponton is eltért a DC gonosztevőjének képregényes múltjától, és a jelek szerint ez nem változik a második részre sem. Amennyiben Gaga játssza Harley Quinnt, és a folytatás a meglévő eredettörténetéből merít, akkor a folytatás az első találkozásukat mutathatja be, miközben a nő egy terapeuta, Dr. Harleen Quinzel néven fut.

Gaga tavaly augusztusban jelentette be hivatalosan, hogy részt vesz a folytatásban, és a közösségi felületén a film címét és megjelenési dátumát – 2024. október 4. – is elárulta követőinek. Bár nem erősítette meg, hogy kit fog játszani, a bejelentéssel együtt feltöltött egy teaser videót, ami őt és Phoenixet mutatja, amint egy fekete-piros sziluettben táncolnak (Gaga arcán egy szívvel). Az eset után mondanunk sem kell, vad találgatásokba kezdtek a rajongók, hogy ő fogja játszani Harleyt, Joker szerelmét a folytatásban.

A cselekmény részleteit egyelőre nem jelentették be, de azt már tudjuk, hogy a film nagy része az Arkham Asylum elmegyógyintézetben fog játszódni, és jelentős “zenei elemeket” tartalmaz majd. Egy friss pletyka szerint Quinn is nagyobb szerepet kap majd, mint eredetileg gondolták, s a történetet teljes egészében az ő szemszögéből mutatják be.

Phillips társszerzője a folytatás forgatókönyvének, és visszatér a rendezői székbe is, Phoenix pedig újra eljátssza Arthur Fleck, azaz Joker szerepét. A legnagyobb csavar a folytatás körül, hogy a Joker: Folie à Deux musical lesz, ami nagy változást jelent az első film komor stílusához képest, és úgy összességében a komplett képregényes univerzumra nézve, hiszen ilyen hangvételű film még nem született ebben a kategóriában.

A mostani bejelentés nem sokkal azután történt, hogy James Gunn és Peter Safran a múlt hónapban bejelentették a DC Univerzum első felvonását, melynek címe Chapter One: Gods and Monsters ( magyarul az Első fejezet: Istenek és szörnyek). Matt Reeves Batmanje mellett megtudtuk azt is, hogy Joker sem része ennek az új univerzumnak, a fő univerzum mellett játszódnak majd a történetek.

A Joker: Folie à Deux 2024. október 4-én kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.