Főoldal Előzetesek Bemutatták a Barbie első előzetesét, és leesett az állunk
Előzetesek

Bemutatták a Barbie első előzetesét, és leesett az állunk

Come On Barbie, Let's Go Party! Mutatjuk a Barbie első előzetesét!

282

Néhány hónappal ezelőtt az interneten másról sem beszéltek, mint Barbie-ról, köszönhetően néhány forgatási fotónak Margot Robbie és Ryan Gosling los angelesi görkorcsolyás kalandjának. Most viszont eljött az ideje, hogy a Warner Bros. hivatalosan is bemutassa a film este teaser előzetesét, hogy hogyan is fog kinézni mindez a filmvásznon.

Sajnos a hatalmas népszerűségnek örvendő Aqua Barbie Girl című dal nem fog szerepelni a filmben, ennek ellenére a trailer alapján nagyszerűen néz ki a műanyag baba élőszereplős adaptációja. Ugyanakkor látszik, hogy valami más van a Barbie-világban, amire az Oscar-jelölt rendező, Greta Gerwig (Kisasszonyok) már korábbi interjúkban is célozgatott. Elvégre az élőszereplős film több mint 60 évvel a baba megalkotása után kerül a mozikba, így néhány elvárás biztosan meg fog dőlni – vagy éppen meg fog semmisülni.

A trailer nem árul el sokat, hiszen leginkább a címszereplő Robbie-t mutatja, amint egy tengerparton áll, és a vintage Barbie legismertebb motívumaiba sütteti magát, vagyis a fekete-fehér csíkos fürdőruhát és az 1950-es évekbeli lófarkat, ami a baba eredeti inkarnációján is megtalálható volt. Az ismert szám helyett Richard Strauss Also sprach Zarathustra című dala hallható az előzetes alatt, amit a közönség valószínűleg a 2001-es Űrodüsszeia című filmből ismerhet. A trailer sokkal élénkebb hangvételű, gyors klipekkel zárul, amelyekben a film sztárszereplői fantasztikus, műanyag életüket élik egy dögös, rózsaszín Barbie-világban.

A Barbie forgatókönyvén a rendező Gerwig dolgozott Noah Baumbach-kal (Házassági történet) közösen, ami ugyancsak árulkodó eleme az új film hangvételének és helyszínének. Mind Gerwig, mind Baumbach arról ismert, hogy produkcióikban szeretik ábrázolni az élet kemény valóságát – de gyakran humorral a középpontban, így a világhírű karakterről alkotott elképzelésük még érdekesebbé teszi a feldolgozást. Margot és Gosling mellett Will Ferrell, aki a Mattel (a Barbie-babát megalkotó cég) vezérigazgatóját alakítja, egy interjúban arra utalt, hogy a film a patriarchátus szatírája lesz, valamint a nőkre kirótt társadalmi és szépségnormák kritikája.

A Barbie 2023. július 21-én kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Barbie
Filmek

Ryan Gosling és a Marvel Studios találkozóján több szerep is szóba került

A sok szerep mellett egy biztos karakterről állítólag hosszasan elbeszélgetett Ryan Gosling...

Golden Globe
Filmek

A 2024-es Golden Globe nyertesei – tarolt az Oppenheimer

A Golden Globe nagy nyertese az Oppenheimer, de a Barbie sem távozott...