BEMUTATÓ: Borderlands 3 – Season Pass 2

Újabb adag őrület.

A Borderlands sorozat harmadik epizódja több szempontból is formabontó darabja volt a széria történetének. Egy rendkívül kiterjedt világot, az eddigi leghosszabb kampányt és kellően változatos hősöket hozott, miközben megőrizte a legendás franchise szellemiségét. Az egyébként is rendkívül tartalmas alapjáték később négy történetközpontú kiegészítővel bővült. Ezek lehetővé tették, hogy kiraboljuk Handsome Jack kaszinóját, megházasítsuk Sir Hammerlockot, megismerjük Krieg gyengéd énjét, valamint kalandozhattunk egyet a vadnyugaton is. A Gearbox csapata azonban nem állt le, és egy váratlan bejelentés keretein belül felfedték a Season Pass 2-t, amellyel még egy teljes évig támogatni fogják a játékot. Mi pedig megnéztük, mire érdemes számítani, ha beruháztok a csomagra.

A Season Pass 2 tartalma hullámokban fog érkezni, melynek az első részlete a cikk írásának idején már elérhető is volt. A Designer’s Cut címre keresztelt bővítmény legnagyobb újdonsága az Arms Race névre keresztelt új játékmód. Ez a szegmens lényegében a manapság rendkívül népszerű battle royale felállást ülteti át a Borderlands világába, ezzel egy egészen különleges és formabontó elegyet alkotva.

Az Arms Race keretein belül üres kézzel, felszerelésünktől és fegyvereinktől megfosztva landolunk egy vadonatúj területen, a Stormblind Complex névre keresztelt katonai bázison. Ezt a téli helyszínt különösen rideggé teszi a terület szűkítésére szolgáló extrém időjárás. Amennyiben elkap minket a pálya területén köröző hurrikán, könnyen a vesztesek között találhatjuk magunkat. Landolás után a feladatunk az lesz, hogy a rendelkezésre álló területet felkutatva a lehető legjobban felszereljük magunkat, és tovább éljünk, mint játékostársaink. Az utoljára maradó csapat tagjai megküzdhetnek a főellenféllel, aki értékes Legendary fegyverekkel és ritka kozmetikumokkal kecsegtet – persze csak ha elbírunk vele. Különösen szórakoztató, hogy a játékmód egyfajta televíziós műsorként kerül prezentálásra, a két műsorvezető pedig maga Axton és Salvador, a második epizód közkedvelt hősei.

A csomag másik nagyobb hangvételű darabja a Director’s Cut elnevezést kapta, erről a bővítményről azonban egyelőre nincs információnk. A Gearbox igyekszik titokban tartani az új funkciókat a bejelentésig, mindössze annyit árultak el, hogy 2021 tavaszáig kell várnunk rá. Addig is folyamatosan váltakoznak a játékon belüli tematikus események, így semmiképp sem fogunk unatkozni a köztes időben.

Az új játékmódokon kívül a karakterekhez kapcsolódó lehetőségek tárházát is bővíti a kiegészítő. Mind a négy karakter egy új skill tree útvonalat kap, tehát az eddigieken felül egy bónusz fejlesztési irányra is költhetjük a pontjainkat. Sajnálatos módon ez nem jár együtt a maximális szint emelésével, így azokból a pontokból kell gazdálkodnunk, amiket korábban gyűjtöttünk. A maximális szint tehát megmarad a 65-ös számnál, de a megvásárolt fejlesztések bármikor visszavonhatóak, ha úgy gondoljuk, szívesen kipróbálnánk egy új kombinációt. Emellett minden hős megkapja a maga különleges, csak valamelyik szezonbérlettel megszerezhető extra kinézetét. A Multiverse Final Form névre keresztelt kozmetikumok egészen elborult, viszont annál stílusosabb formában prezentálják a legújabb kincsvadász csapatot.

A 30 eurós árcédula kissé borsos, tekintve, hogy a második bérlet tartalma össze sem mérhető a kampány DLC-k játékidejével. Az első bérlet sokkal szignifikánsabban bővítette a játék világát, remek karakterekkel és történetekkel egészítette azt ki. Ezzel szemben a legújabb kiegészítők inkább a kompetitív módokra és a játékmenet finomhangolására koncentrálnak, ami nem biztos, hogy hasonlóan hosszú időre leköt majd minket. Ennek ellenére a Season Pass 2 tartalma képes annyi frissességet hozni a játékba, hogy azoknak is újdonságot jelentsen, akik már kívül-belül ismerik az alapművet. Az achievement- és trófeavadászok is örülhetnek, ugyanis mindkét komolyabb bővítmény új kihívásokat fog magával hozni. Ha nem tulajdonítasz nagy jelentőséget a ruházatoknak, és leginkább egyedül szeretsz játszani, ezt a kört most talán nem neked szánták, de akik nyitottak néhány forradalmi multis játékmódra, bátran ruházzanak be a második bérletre is.

Amennyiben még nem volt részetek a Borderlands 3 nyújtotta élményben, a legjobb választás az Ultimate Edition kiadás megvásárlása lehet. Ez a csomag magában foglalja az alapjátékot, a két szezonbérletet, és minden eddig megjelent kozmetikumot. Most, a next-gen beköszönésének kapujában különösen izgalmas az ajánlat, ugyanis bármelyik kiadást választjátok, azok PlayStation 5 és Xbox Series S/X konzolokra is konvertálhatóak lesznek. A fejlesztett változat garantált 60 FPS mellett fut majd, 4K felbontásban.

Total
0
Shares
Previous Article
Pókember

Pókember és MJ újra együtt lógnak, Tom Holland és Zendaya egy magas építményről ugrik a mélybe a Pókember 3. forgatásán

Next Article
Steppenwolf

Az eddigi legbrutálisabb képet osztották meg Steppenwolf eredeti megjelenéséről

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!