Főoldal Filmek Befejeződött a Tron: Ares forgatása
Filmek

Befejeződött a Tron: Ares forgatása

A film rendezője néhány kulisszák mögötti fotóval ünnepelte meg a Tron: Ares munkálatainak végét.

382
Tron: Ares
Forrás: Disney

Ugyan egyelőre sokat nem tudni a Tron-filmek harmadik etapjáról, de az utóbbi időben egyre több hír érkezik a Tron: Ares háza tájáról. A múlt hónapban mi is megírtuk, hogy Jeff Bridges, az eredeti 1982-es első rész főszereplője is visszatér, a Disney pedig 2025. október 20-ra tűzte ki a bemutatót.

Úgy tűnik zökkenőmentesen haladtak a dolgok, mivel Joachim Rønning rendező tegnap bejelentette a közösségi médiában, hogy befejezte a Tron: Ares forgatási munkálatait. A hír mellé kulisszák mögötti fotókkal is kedveskedett a rajongóknak, akik oly régóta várják ezt a folytatást.

„Ezennel lezártuk a Tron: Arest. Úgy gondolom, a hihetetlen és fáradhatatlan stábunk a filmkészítés határait feszegette. Még a hathetes éjszakai forgatásokon sem lassítottatok. S szeretném megköszönni az egész szereplőgárdának is mindazt, amit hátrahagytak a vászonnak. Alig várom, hogy a világ megnézhesse, mit alkottunk” – írta a rendező.

Tron: Ares cselekményéről nagyon keveset tudni, mindössze egy pársoros összefoglalót kaptunk eddig, mely szerint a film főszereplőjét alakító Jared Leto “egy rendkívül kifinomult program, Ares szerepét játssza, akit a digitális világból a való világba küldenek egy veszélyes küldetésre, ami az emberiség első találkozását jelenti a mesterséges intelligenciával”.

Tehát ezúttal, eltérően a két másik filmtől, kilépünk a való világba, s nem a The Grid nevű játékba utazunk. Az eredeti film ugyan mára már kultnak számít, mégsem került a nagyok polcára. Ennek ellenére a rajongótábra kitartó, a Disneyland parkjaiban található Tron tematikájú játékok is igen népszerűek a 2010-es, szintén nehezen összejött Tron: Örökség című rész óta. Bár a stúdió és a rajongók is akarták, az Ares még nehezebben állt össze, mondhatni kész csoda, hogy eljutottunk egy ilyen bejelentésig. Az Örökség volt egyébként a CGI-megfiatalítás egyik úttörője, bár akkoriban elég nagy visszhangot váltott ki Bridges kinézete. Az eredeti rész, a Tron, avagy a számítógép lázadása vizuálisan és technikailag is számtalan filmest inspirált, akik aztán mind felültek az akkor még gyerekcipőben járó számítógépes képalkotás hullámaira.

A Tron: Ares szereplőgárdáját Jared Leto vezeti, hozzá csatlakozik Jeff Bridges, Greta Lee, Evan Peters, Hasan Minhaj, Jodie Turner-Smith, Arturo Castro, Cameron Monaghan és Gillian Anderson is. A harmadik részt először 2015-ben törölték, majd két évvel később, 2017-ben ismét elővették, csak azért, hogy azt a tervet is eldobják, míg végül 2023-ban a norvég rendezőnél talált megmentő kezekre a franchise. A filmes korábban olyan produkciókon dolgozott, mint például a Demóna: A sötétség úrnője vagy A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja. Az új film két írója Jesse Wigutow és Jack Thorne.

Tron: Ares programkódját 2025. október 10-én tölthetjük be a mozikban.

Tron: Örökség, Tron:Ares
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?