Főoldal Filmek Banális ok miatt nem lesz ott a Pókember: Nincs hazaút az idei BAFTA filmes díjátadón
Filmek

Banális ok miatt nem lesz ott a Pókember: Nincs hazaút az idei BAFTA filmes díjátadón

Nagyot hibáztak, de van magyarázat a döntésükre.

420
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

Először csak tréfának tűnt, hogy Tom Holland legutóbbi alkotását nevezik a 2022-es Oscar-díjra, azonban múlt héten a Sony Pictures gyakorlatilag elkezdett kampányolni a Pókember: Nincs hazaút című jelöléséért. Egy másik nagy filmes díjátadóra is szerették volna nevezni a filmet, de sajnos nem jutott be a BAFTA díjátadóra, s ennek egészen banális oka van.

A Deadline értesülései szerint a Pókember: Nincs hazaút című film nem teljesítette a 2022-es BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) filmdíjra való jogosultsági feltételeket. Úgy tűnik, hogy a Sony Pictures hibázott nagyot, mert a stúdió nem töltötte fel időben a blockbustert a BAFTA online megtekintési platformjára, a “BAFTA View”-ra, így viszont nem lesz ott az ünnepségen. Azért is fájhat annyira a stúdiónak, hiszen sokan az angol Oscar-díjként hivatkoznak a BAFTA-ra, kíváncsiak lettünk volna, hogy milyen díjat zsebel be a film.

“A Pókember: Nincs hazaút című film nem felelt meg a feltételeknek az EE British Academy Film Awards 2022-es versenyprogramjában való részvételnél, ezért nem jogosult a nevezésre” – erősítette meg a BAFTA ma kiadott közleménye. “A szabálykönyvünkben foglaltaknak megfelelően minden filmet a BAFTA View oldalon elérhetővé kell tenni a szavazó tagok számára az első forduló szavazásának lezárása előtt, hogy biztosítsuk a méltányosságot és az egyenlőséget minden cím számára, és a filmet a forgalmazó nem tette elérhetővé”.

Elképzelhető, hogy a Sony Pictures a kalózkodással kapcsolatos aggályok miatt nem volt hajlandó elérhetővé tenni a filmet ezen a streaming platformon (az Oscar-esélyesek hajlamosak kiszivárogni az internetre a platformról), vagy mert úgy érzik, hogy nem ez a megfelelő esemény Jon Watts munkáját díjazni. A szabály azonban szabály, így úgy néz ki, hogy a trilógia utolsó felvonása nem lesz ott.

Valószínűleg már túl késő orvosolni ezt a problémát, ami nagy kár, tekintve, hogy a filmben olyan nagyszerű brit színészek játszanak, mint Tom Holland, Alfred Molina, Benedict Cumberbatch és Andrew Garfield.

Pókember: Nincs hazaút
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események