Főoldal Filmek Az útvesztő sztárja csatlakozott a Joker 2. szereplőgárdájához
Filmek

Az útvesztő sztárja csatlakozott a Joker 2. szereplőgárdájához

Jelentés szerint Joker egyik barátját alakítja majd a börtönben Jacob Lofland.

353
Joker
Forrás: Warner Bros.

Az útvesztő sztárja, Jacob Lofland a következő, aki csatlakozott a készülő Joker: Folie à Deux szereplőgárdájához. A The Hollywood Reporter értesülése szerint a 26 éves színész ismeretlen szerepben csatlakozott a folytatásához, de úgy tudni, hogy egy fontos mellékszerepet játszik majd, mint az Arkham Asylum egyik elítéltje és Arthur Fleck (alias Joker) barátja.

Lofland Az útvesztő-trilógiából vált ismerté sokak számára. A Joker 2. főszerepében visszatér Joaquin Phoenix mint Arthur Fleck/The Joker. Eközben Lady Gaga szintén fontos szerepet játszik a készülő produkcióban, ugyanis ő lesz az ikonikus karakter szeretője, Harley Quinn szerepét kapta a világsztár. Ezzel kapcsolatban egy érdekes pletyka is megjelent a napokban, hogy a folytatásban Harley szemszögéből látjuk a történetet, ezért is musical téma. Mellettük még a Harry Potter-sztár Brendan Gleeson is csatlakozott egy ismeretlen szerepben.

A Joker még 2019-ben jelent meg, és egyfajta alternatív eredetét mesélte el Batman ikonikus nemezisének. A film több neves díjat is bezsebelt, kezdve a Velencei Filmfesztiválon az Arany oroszlánt. A kritikusok már nem voltak ennyire azonos véleményen, a film a sok pozitív kritika mellett kapott rosszat is, de ettől eltekintve bombasiker volt. A kritikákban sokan kiemelték, hogy nemcsak egy fantasztikus képregényfilm, de nagyszerű film is, ami egy hanyatlóban lévő, kegyetlen társadalmat mutat be, középpontjában egy mentálisan teljesen zavart főszereplővel.

Todd Phillips rendező teljesen újraértelmezte a képregényműfajt, amit egyszerre tudtak élvezni a képregények szerelmesei, de az egyszerű filmes rajongók is. A siker nem maradt el anyagi szempontból sem, hiszen a nagyjából 50M dollárból készült film világszerte több mint egymilliárd dollárt hozott, ami a maga nevében rekordnak számít.

A film nem része a DCEU-nak, így nehéz megjósolni, hogy az új szereposztások közül ki melyik ismert DC-figura bőrébe bújik, de azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy teljesen új karaktereket ismerhetünk majd meg. A Joker: Folie à Deux című filmet ezúttal is Todd Phillips rendező tartja kézben, a emellett pedig a stáblistán kreditet kap még a forgatókönyvért Scott Silverrel közösen, aki az első filmet írta.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.

CinemaCon Warner Bros. Discovery
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.