Főoldal Filmek Az Öt éjjel Freddy pizzázójában a Blumhouse “legnagyobb” filmje
Filmek

Az Öt éjjel Freddy pizzázójában a Blumhouse “legnagyobb” filmje

A negatív kritikák után ki gondolta volna, hogy ekkora siker lesz az Öt éjjel Freddy pizzázójában.

266
Öt éjjel Freddy pizzázójában
Forrás: Universal Pictures

A Blumhouse alapítója, Jason Blum közösségi oldalán osztotta meg ezt a nagyszerű hírt, mondván, hogy a videójáték adaptációja nemrég megelőzte M. Night Shyamalan Széttörve című filmjét, és ezzel a stúdió eddigi “legnagyobb” filmje lett. Nem egészen világos, hogy Blum pontosan mit ért a “legnagyobb” alatt, de a Box Office Mojo adatai alapján valószínűsíthető, hogy a bevételre gondolt.

A filmstatisztikai oldalt böngészve kiderült, hogy az ősszel bemutatott Öt éjjel Freddy pizzázójában most 283 107 340 dolláros globális összbevételt ért el, szemben a Széttörve 278 454 427 dolláros globális összbevételével.

Ez elképesztő teljesítmény, különösen, ha figyelembe vesszük az ABC News forrásait, hogy a filmadaptáció költségvetése 20 millió dollár volt. A Blumhouse valószínűleg már a nyitóhétvége után érezte, hogy ebből siker lesz, ugyanis a film a tengerentúlon csaknem 78 millió dollárt kasszírozott össze egy hétvége leforgása alatt. És nem egyszeri alkalomról beszélünk, mert második hétvégére is kitartott a lendület, és a nézők továbbra is kíváncsiak voltak a gyilkos robotokra. A premier hétvégéje után a második hétvégén 19,4M dollárt termelt Amerikában, és mindezt úgy, hogy egyidejűleg a Peacock streamingszolgáltatón is megtekinthető volt a film.

A film rendezője és alkotója, Scott Cawthorn néhány nappal a premier után reagált a film sikerére. Akkor úgy nyilatkozott: “A legmerészebb álmaimat is felülmúlta. Olvasom a kommenteket és a kritikákat, szóval bár örülök, hogy a legtöbb ember jól érezte magát a moziban, én mindenképpen odafigyelek [a visszajelzésekre], és azt akartam, hogy ezt mindannyian tudjátok”.

Túl tudsz élni öt éjszakát? A félelmetes horrorjáték-jelenségből vérfagyasztó moziesemény lesz, mert a Blumhouse – a M3GAN, a Fekete telefon és A láthatatlan ember mögött álló stúdió – felvarázsolja a FIVE NIGHTS AT FREDDY’S filmet a vászonra. A film egy zaklatott éjjeliőrt követ, aki dolgozni kezd a Freddy Fazbear’s Pizzánál. Miközben az első éjszakáját tölti az új munkahelyén, ráébred, hogy az éjszakai műszakot a Freddy’s-nél nem lesz olyan könnyű túlélni.

Öt éjjel Freddy pizzázójában
Forrás: Universal Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Éjszakai merülés
Filmkritikák

Éjszakai merülés kritika

Az Éjszakai merülésben azért kapálóznak a színészek, hogy túléljék ezt a filmet.

Öt éjjel Freddy pizzázójában
Filmek

Josh Hutcherson az Öt éjjel Freddy pizzázójában folytatására utalt

Az Öt éjjel Freddy pizzázójában nagy sikere után jöhet a második rész.

Öt éjjel Freddy pizzázójában
Filmkritikák

Öt éjjel Freddy pizzázójában kritika

A robotoktól hangos az Öt éjjel Freddy pizzázójában.