Főoldal Filmek Az Örökkévalók a Marvel első olyan filmje, ami rohadt paradicsom jelzőt kapott a Rotten Tomatoes oldalon
Filmek

Az Örökkévalók a Marvel első olyan filmje, ami rohadt paradicsom jelzőt kapott a Rotten Tomatoes oldalon

Egyáltalán nem lett rossz az Örökkévalók, csak más lett, mint amit megszoktunk.

179
Örökkévalók
Forrás: Marvel Studios

Az Örökkévalók a Marvel Moziverzum első “rohadt” jelzővel illetett filmje. A cikk publikálásakor 53%-os értékelést kapott a kritikákat gyűjtő Rotten Tomatoes oldalon. A Marvel Studios eddigi 25 produkciójából mindegyik a piros paradicsom szimbólumot kapta, és néhány közülük még az áhított “friss minősítésű” jelzést is elnyerte – ami kiemelkedő alkotást takar. Az Örökkévalók című filmmel azonban véget vetett ennek a trendnek, és a film neve mellé most egy nagy, zöld folt látható – azaz rohadt jelző. Előbb vagy utóbb ennek is meg kellett történnie, de nincs annyira nagy baj, mint azt beállítják.

Természetesen a Rotten Tomatoes is csak egy gyűjtőoldal, és a rajongókat ez nem fogja eltántorítani, hogy megnézzék az új filmet. “Egy ambiciózus szuperhős-eposz, amely ugyanolyan gyakran szárnyal, mint amilyen gyakran erőlködik, az Örökkévalók érdekes – és néha zavarba ejtő – új irányokba viszi az MCU-t” – olvasható az oldal összesítésében. Az első kritikák is rendkívül megosztóbbra sikerültek, a film az első napokban 60%-on állt, majd ez az érték folyamatosan csökkent az elmúlt napokban, míg végül egészen 53%-ig visszaesett a sok új kritikának köszönhetően. Az MCU eddigi legalacsonyabb értékelt filmje a Thor: A sötét világ volt 66%-kal, amit A hihetetlen Hulk követett 67%-kal, de sajnos az Örökkévalók sokkal megosztóbbnak bizonyult, mint amire bárki igazán számított.

Az Örökkévalók egy teljesen új oldalát mutatja be az amúgy is hatalmas Marvel Moziverzumnak. A film a 2019-es kasszasiker, a Bosszúállók: Végjáték eseményei után játszódik. Az Örökkévalók egy távoli bolygóról származó halhatatlan lények, akik évezredekkel ezelőtt érkeztek a Földre, és az idők kezdete óta oltalmazzák az embereket. Egy hatalmas földönkívüli kozmikus lényekből álló faj alkotta őket, az úgynevezett Égiek, akik 7000 évvel ezelőtt a Földre küldték az Örökkévalókat. Eddig titokban éltek a Földön, de most újra egyesülniük kell, hogy megvédjék az emberiséget gonosz testvéreiktől, a Deviánsoktól.

Egyáltalán nem lett rossz film az Örökkévalók, csupán más, amit eddig megszokhattunk. Dicsérni kell színészgárdát is, amiért olyan világsztárok fordulnak meg benne, mint a vad harcos Thena szerepében Angelina Jolie, a taktikai vezető szerepében Richard Madden mint Ikarisz, Kumail Nanjiani mint Kingo, egy Örökkévaló, aki kozmikus energiájú lövedékeket tud kilőni a kezéből; Barry Keoghan által megformált Druig, aki telepatikus úton képes bárkit irányítani; Lia McHugh mint Szipor, az illúzió nagy mestere; a szupergyorsasággal rendelkező Lauren Ridloff mint Makar, a szuperintelligens hős szerepében Brian Tyree Henry mint Phaisztosz, a legerősebb Örökkévaló szerepében Don Lee mint Gilgames és Salma Hayek mint Aiak, az Örökkévalók vezetője. A film főszereplője Gemma Chan lesz, mint Szirszé, az empatikus Örökkévaló, aki erősen kötődik az emberekhez és a Földhöz, és képes manipulálni a szervetlen anyagokat, a Trónok harca sztárja, Kit Harington pedig Dane Whitman szerepében látható, akire később csak Fekete Lovagként hivatkoznak.

Sok pletyka volt az Örökkévalók folytatásáról, most azonban Nate Moore producer visszafogottan reagált ezekre, mondván: “Ez nem olyan, amit feltétlenül meg kell csinálni.” A Toronto Sunnak nyilatkozva a múlt héten hozzátette: “Nyilván vannak ötleteink, hogy merre mehetnénk tovább, de nincs olyan kemény és gyors szabály, hogy három ilyen dolgot kell csinálnunk, és ez az első”.

Az Örökkévalók kozmikus utazására november 4-től válthatnak jegyet a rajongók.

Örökkévalók
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool 3.
Filmek

A Deadpool 3. forgatási fotóján lefejezték az egyik visszatérő X-Ment

Egy visszatérő X-Men látható a Deadpool 3. forgatási fotóján, akit szó szerint...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.

Pókember: Idegenben
Filmek

Tom Holland csak akkor fog újra Pókembert játszani, ha megéri visszatérni

Nyomós ok kell azért, hogy elkészüljön a Pókember 4.