Főoldal Filmek Az Oppenheimer lesz Christopher Nolan első R-besorolású filmje az elmúlt 20 évben
Filmek

Az Oppenheimer lesz Christopher Nolan első R-besorolású filmje az elmúlt 20 évben

Egészen pontosan 21 évet kellett várnunk arra, hogy Christopher Nolan újra R-besorolású filmet rendezzen.

52
Oppenheimer

Christopher Nolan Oppenheimer című filmje hivatalosan is megkapta az R-besorolást az MPA-tól, erősítette meg a The Hollywood Reporter, és ettől még nagyobb ritkaságnak számít a rendezőtől, hiszen nem elég, hogy a legnagyobb korhatár-besorolással kerül mozikba (a tengerentúlon és valószínűleg Magyarországon is) a film, de ez lesz Nolan leghosszabb filmje is egyben.

Nolan áttörő filmje, a Mementó (2000) és a következő alkotása, az Álmatlanság (2002) is R-besorolást kapott, de azóta nagyrészt a PG-13-as szférában alkotott. David Dastmalchian színész egyszer megjegyezte, hogy A sötét lovag (2008) egy, a karakterét érintő pillanatát úgy vágták meg, hogy a PG-13-as besorolást megtartsák. A Dunkirk, a 2017-es második világháborús filmje, amely több csatajelenetet ábrázolt, szintén PG-13-as volt.

A július 21-én bemutatásra kerülő Oppenheimer Nolan első játékfilmje a Tenet (2020) című világjárvány-korszakos film óta, és azt követően készült el, hogy a régóta otthont adó Warner Bros. filmgyártótól az Universalhoz távozott, miután nemtetszését fejezte ki a Warners azon terve miatt, hogy a 2021-es tervét napról napra az HBO Maxnak küldje. Az Oppenheimer egyben pályafutása leghosszabb filmje is a maga közel három órájával.

Az Oppenheimer főszerepében Cillian Murphy alakítja J. Robert Oppenheimert – az elméleti fizikust, akit gyakran az atombomba atyjaként tartanak számon. A készülő film az ő munkáját mutatja be a Manhattan Projectben, Amerika szigorúan titkos atomfegyver-projektjében a második világháború alatt. A filmben csupa nagy nevekkel találkozhatunk még, mint Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr, Florence Pugh, Rami Malek és még sokan mások. David Dastmalchian is nemrég csatlakozott a stábhoz egy ismeretlen szerepben, Josh Peck pedig Kenneth Bainbridge tudós szerepében lesz látható jövőre.

Az Oppenheimer a Pulitzer-díjas American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című könyv alapján készült, amit Kai Bird és a néhai Martin J. Sherwin írt.

Az Oppenheimer premierje július 21-én lesz a mozikban.

Oppenheimer
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mosolyogj
Filmek

Kitűzték a Mosolyogj folytatásának bemutatódátumát

2022 egyik legjövedelmezőbb filmje volt a Mosolyogj, és hamarosan jön a folytatás...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...