Főoldal BREAKING Az Öbölháborúról fog szólni a következő Call of Duty
BREAKINGJátékok

Az Öbölháborúról fog szólni a következő Call of Duty

A pletykák szerint a 2024-es rész Black Ops: Gulf War címen érkezik.

559
balck ops

November 22-én közölte a hírt a Windows Central portálja, hogy a 2024-es Call of Duty egy öbölháborús témájú epizód lesz, várhatóan Black Ops: Gulf War címen. Ez lenne a hatodik epizód a nagy sikerű Black Ops szériában. Míg az idei Call of Duty: Modern Warfare III-at nagyon rövid idő alatt rakták össze az Activisionnél, addig ezen az új részen már közel négy éve dolgozik a Treyarch csapata. 2020-ban jelent meg az előző Black Ops: Cold War rész, így ez annak a folytatása lesz.

Még februárban szivárogtatott az új játékról a Insider Gaming, amely akkor még Cerberus kódnéven hivatkozott a projektre. Az akkori pletykák szerint a 2024-es Call of Duty szintén egy cross-gen epizód lesz, jelenlegi és előző generációs konzolokra is érkezik. A kiszivárgott látványtervek már akkor egy Lockheed F-117 Nighthawk és egy 1983-as évjáratú, már nyugdíjazott amerikai harci repülőgépet mutattak. Ebből már lehetett sejteni, hogy a téma az Öbölháború lesz az új Call of Dutyban.

Call of Duty Black Ops Cold War 2020 08 26 20 002

Az Activision terveire rálátó belsős források szerint a Black Ops: Gulf War ismét a nyugati nagyhatalmak titkos katonai műveletiről szól szerte a világban. Az Öbölháború 1990 augusztus és 1991 február között zajlott, ez volt az első igazi konfliktus a Szaddám Huszein vezette Irak és az Egyesült Államok katonai koalíciója között. Az akkori amerikai elnök, az idősebb George Bush és Margaret Thatcher brit miniszterelnök, Egyiptom és Szaúd-Arábia mellett csapatokat vezényeltek Irakba, miután a Husszein-rezsim lerohanta Kuvaitot. A háború egyúttal az erősen televíziózott konfliktusok új korszakát is meghatározta: a Sivatagi Vihar hadművelet hírhedté vált az élő médiaközvetítéséről, és a háborúban – a drónhadviselés előtti korszakban – Amerika eddigi legnagyobb tankcsatái zajlottak.

A Black Ops: Gulf War valóban a hagyományosabb katonai harci technológiára és a Black Ops ismerős eszközeire támaszkodik majd, szemben a jelenlegi és a közeljövő technológiával, amelyet a Modern Warfare és néhány más Call of Duty-címben láthattunk. Az elmondottak alapján a Black Ops “6” megpróbálja majd az Öbölháború árnyalt narratíváját feltárni, kritikusan összpontosítva a konfliktus különböző résztvevőire. A játék a hidegháború korszakának végéhez kapcsolódik majd, és annak néhány következményét vizsgálja meg.

A játékban nagy valószínűséggel visszatérnek ismerős pályák és karakterek is a korábbi Black Ops epizódokból. Grind, WMD és a zombi mód is újra várható a játékban. Természetesen a Warzone is kap majd új Black Ops tartalmakat. A Windows Central szerint az Activision már tárgyal egy nagyszabású korai hozzáférésről az előrendelőknek, amely több nappal a megjelenés előtt hozzáférést nyújthat a játékhoz. Az Activision Blizzard az utóbbi időben erősen ráfeküdt az ilyen nagyobb korai hozzáférés előrendelésekre, ami a World of Warcraft-ban inkább visszatetszést váltott ki a játékosokban, mert az előrendelők túlzott előnyökhöz juthattak. Nehéz dolga lesz jövőre az Activision Blizzardnak. Hiába vásárolta fel őket a Microsoft, a 2024-es cím az idei Call of Duty: Modern Warfare III árnyékában jelenik majd meg, amely egy összecsapott és túlárazott, DLC méretű játék érzetét keltette. Mindenesetre az már bizakodásra adhat okot, hogy a Treyarch négy éve dolgozik ezen a játékon. A pletykák szerint 2024 őszén érkezhet a Call of Duty Black Ops: Gulf War.

Call of Duty Black Ops Cold War 2020 08 26 20 005 scaled 1
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Call of Duty: Black Ops 6
Játékok

Nem, nem lesz 310 GB a Call of Duty: Black Ops 6 mérete

Az Activision tisztázta az új Call of Duty fájlméretéről szóló pletykákat.

Game Awards 2023 Christopher Judge
Játékok

Kiakadtak a Call of Duty fejlesztői a The Game Awards poénján

Christopher Judge beszólását több jelenlegi és volt Call of Duty fejlesztő rosszul...

Call of Duty: Modern Warfare III
Játéktesztek

Call of Duty: Modern Warfare III teszt

Tesztünk az újragondolt Call of Duty: Modern Warfare trilógia harmadik részéről.