Főoldal Filmek Az HBO vezetői arra utasították az alkalmazottakat, hogy kamuprofilokkal támadják a filmeket és sorozatokat lehúzó kritikusokat
Filmek

Az HBO vezetői arra utasították az alkalmazottakat, hogy kamuprofilokkal támadják a filmeket és sorozatokat lehúzó kritikusokat

Ez tényleg a legalja, hogy az HBO vezetői kamuprofilokkal vágtak vissza a kritikusoknak.

802
Mare of Easttown
Forrás: HBO

Újabb botrány van kibontakozóban a Warner Bros. Discovery tulajdonában álló HBO körül. A Rolling Stone szerdán közzétett egy jelentést, amelyben azt állítja a lap, hogy az HBO vezetői utasítására kamuprofilokat hoztak létre a cég dolgozói, hogy támadják azokat a kritikusokat, akik lehúzták a stúdió filmjeit és sorozatait.

A szövegekből kiderül, hogy Casey Bloys, az HBO programigazgatója igen érzékenyen reagál az HBO produkcióit ért kritikákra. A jelentés szerint Bloys és Kathleen McCaffrey, az HBO drámaprogramozásért felelős vezető alelnöke 2020 júniusa és 2021 áprilisa között legalább hat alkalommal váltottak eszmecserét arról, hogy kamuprofilokkal visszavágnak a kritikusoknak. A Rolling Stone a metaadatok átvizsgálásával és a birtokukba került szöveges üzenetek tanulmányozásával arra a következtetésre jutott, hogy az X-en közzétett üzenetek nyelvezete pontosan megegyezik a szöveges üzenetekével.

A The Nevers kritikája nem tetszett Bloysnak, amit még a Rolling Stone kritikusa, Alan Sepinwall írt. Joss Whedon sorozatát hamar elkaszálták, a gyenge nézőszám mellett még kritikákban is gyengén teljesített az eredeti sorozat. McCaffrey sms-t küldött Sully Temori munkatársnak – aki júliusban pert indított az HBO vezetői és Az idol producerei ellen az elbocsátásának körülményei miatt -, miszerint egy “titkos ügynök” válaszoljon a közösségi felületen. A titkos ügynök alatt természetesen kamuprofilt értett. Temori ügyvédje szerint védence főnöke utasítására Kelly Shepherd álnéven válaszolt a kritikusnak, és elmondása szerint több bejegyzés még mai is elérhető, amit Temori írt.

A közösségi média mellett a legnagyobb külföldi szaklapok saját felületére is regisztráltak a beosztottak. Bloys a Deadline Hollywood kommentjeit fixírozta, és amikor az egyik olvasó a Futás elkaszálásáról szóló cikke alatt azt írta, hogy “nem volt jó sorozat, és durván leleplezi Bloys korabeli cinizmusát az HBO fejlesztésével kapcsolatban”. Bloys nem vette jó néven ezt, ezért egy kamuprofillal ezt válaszolta:“Hogy merészel valaki ilyet írni!!!”

A Rolling Stone megkeresésére az HBO nem vitatta az üzenetek valódiságát, de a kiadónak adott nyilatkozatukban úgy fogalmaztak, hogy “nem kommentálják a programigazgatók levélváltásait és a kamu bejegyzéseket”.

HBO Max

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Trónok harca: Sárkányok háza
Sorozatok

A Sárkányok háza színésze elszólta magát, mikor jön a 2. évad

A Sárkányok háza 2. évada idén érkezik, de mikor mutatja be az...

The Last of Us
BREAKINGSorozatok

Dina szerepét Isabela Merced kapta a The Last of Us 2. évadában

A The Last of Us 2. évad egyik legfontosabb szerepét kapta Isabela...