Főoldal Filmek Az Episode IX lesz John Williams utolsó Star Wars-filmje
Filmek

Az Episode IX lesz John Williams utolsó Star Wars-filmje

A franchise legendás zeneszerzője 41 év után úgy döntött, hogy a Star Wars: 9. részben csendülnek fel utoljára dallamai.

762
John Williams

A franchise legendás zeneszerzője 41 év után úgy döntött, hogy a Star Wars: 9. részben csendülnek fel utoljára dallamai.

John Williams az egyike, hanem a világ leghíresebb zeneszerzője, hiszen az elmúlt évek során olyan filmekben hallottuk zenéit, mint a Jurassic Park, az Indiana Jones, a Cápa, az E.T. A földönkívüli vagy a Superman. És a listát folytathatnánk még, de talán a karmester legismertebb művei a Star Wars családban hallhatók.

A napokban az egyik Los Angeles-i rádió, a KUSC készített interjút Williams-szel, ahol a művész elárulta, hogy nyugdíjba vonul a Star Wars: 9.rész után:

J.J. Abrams jelenleg most készíti elő a következő részt, amihez remélhetőleg jövőre én is nekiláthatok. Ez lesz a sorozat kilencedik darabja, ami bőven elegendő számomra. A Disney tovább fogja vinni a franchiset, és valószínűleg még évtizedekig folytatják a Csillagok háborúját. Úgy gondolom, minden jó.

Valamennyi Star Wars-film zenéjét John Williams írta, egyet kivéve, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetét, amit Michael Giacchino készített. A közelgő Solo: Egy Star Wars történet zenéit ugyan nem Williams írta, de korábban elmondta a művész, hogy egy témát azért így is írt a filmhez:

A jelenlegi terv az, hogy írni fogok egy főtémát Han Solohoz, és John Powell írja a teljes filmzenét; nagyszerű dalokat ír Powell. Amit tenni fogok, hogy felajánlom segítségem Johnnak és Ron Howard rendezőnek, és ha mindenki örülni fog neki, akkor én is boldog leszek. John [Powell] fogja befejezni a zenét. Ő fogja írni a maradék témát, amiket már alig várok, hogy halljak.

86 éves, többszörös Oscar-díj nyertes zeneszerző tehát hamarosan nem csak a messzi-messzi galaxistól, hanem a teljes zeneszerzői pályától is elbúcsúzik. Feltesszük a nagy kérdést, hogy lesz-e valaki, aki helyére tud lépni a jövőben?

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...