Wide Screen
Image default
Filmek

Az Episode IX lesz John Williams utolsó Star Wars-filmje

A franchise legendás zeneszerzője 41 év után úgy döntött, hogy a Star Wars: 9. részben csendülnek fel utoljára dallamai.

John Williams az egyike, hanem a világ leghíresebb zeneszerzője, hiszen az elmúlt évek során olyan filmekben hallottuk zenéit, mint a Jurassic Park, az Indiana Jones, a Cápa, az E.T. A földönkívüli vagy a Superman. És a listát folytathatnánk még, de talán a karmester legismertebb művei a Star Wars családban hallhatók.

A napokban az egyik Los Angeles-i rádió, a KUSC készített interjút Williams-szel, ahol a művész elárulta, hogy nyugdíjba vonul a Star Wars: 9.rész után:

J.J. Abrams jelenleg most készíti elő a következő részt, amihez remélhetőleg jövőre én is nekiláthatok. Ez lesz a sorozat kilencedik darabja, ami bőven elegendő számomra. A Disney tovább fogja vinni a franchiset, és valószínűleg még évtizedekig folytatják a Csillagok háborúját. Úgy gondolom, minden jó.

Valamennyi Star Wars-film zenéjét John Williams írta, egyet kivéve, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetét, amit Michael Giacchino készített. A közelgő Solo: Egy Star Wars történet zenéit ugyan nem Williams írta, de korábban elmondta a művész, hogy egy témát azért így is írt a filmhez:

A jelenlegi terv az, hogy írni fogok egy főtémát Han Solohoz, és John Powell írja a teljes filmzenét; nagyszerű dalokat ír Powell. Amit tenni fogok, hogy felajánlom segítségem Johnnak és Ron Howard rendezőnek, és ha mindenki örülni fog neki, akkor én is boldog leszek. John [Powell] fogja befejezni a zenét. Ő fogja írni a maradék témát, amiket már alig várok, hogy halljak.

86 éves, többszörös Oscar-díj nyertes zeneszerző tehát hamarosan nem csak a messzi-messzi galaxistól, hanem a teljes zeneszerzői pályától is elbúcsúzik. Feltesszük a nagy kérdést, hogy lesz-e valaki, aki helyére tud lépni a jövőben?

Még több a témában...

Őszinte előzetessel jelentették be, hogy a Star Wars: Skywalker kora mikor költözik be az otthonunkba

Kévés Bence Mihály

A Star Wars képregényekből kiderült, hogy Kylo Ren miért visel sisakot

Kévés Bence Mihály

Diego Luna a Cassian Andor-sorozat forgatásáról csevegett, amibe Tony Gilroy rendezőt is bevonják majd

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon