Főoldal Előzetesek Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája új előzetese bemutatja Panem disztópikus világát
Előzetesek

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája új előzetese bemutatja Panem disztópikus világát

Rachel Zegler és Tom Blyth életükkel daccol Az éhezők viadala: Az énekesmadarak és kígyók balladája új előzetesében.

375

Alig több, mint két hónap múlva a rajongók visszatérhetnek Panembe, ugyanis Az éhezők viadala: Az énekesmadarak és kígyók balladája bemutatóját november 16-ra tűzték ki a magyar mozikban. A népszerű franchise legújabb része visszaugrik az időben, és bepillantást enged Panem és az Éhezők Viadala néven ismertté vált véres játékok korábbi éveibe. Már kaptunk előzetest is a filmhez, ma pedig itt a második nagy trailer.

Ismerd meg Az éhezők viadala történetét! 64 évvel azelőtt, hogy Katniss Everdeen önként jelentkezett a viadalra, és évtizedekkel azelőtt, hogy Coriolanus Snow Panem diktatórikus elnöke lett. Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysége az egykor büszke Snow családnak, akik kegyvesztetté váltak a háború utáni Capitoliumban. Hogy pozícióját biztosítsa, vonakodva bár, de vállalja az elszegényedett 12. körzet kiválasztottja, Lucy Gray Baird mentorának szerepét. Miután Lucy Gray elbűvöli Panem közönségét, Snow meglátja a lehetőséget mindkettejük sorsának megváltoztatására. Összefog Lucy Grayjel, hogy az esélyeket kedvező irányba fordíthassa, és innentől kezdve csak egy hajszálon függ mindaz, amiért addig dolgozott. A jó és a rossz ösztönei viaskodnak benne, miközben versenyt fut az idővel – s a verseny végén, ha túléli, az is kiderül, hogy énekesmadár vagy kígyó válik belőle.

Az éhezők viadala új részével könnyű összehasonlítást keresni a franchise eredeti főszereplője, Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) és Zegler Lucy Grayje között. Azonban, akárcsak a forrásanyag, Az énekesmadarak és kígyók balladája is rengeteg új perspektíván keresztül mutatja be a történetet, többek között egy olyan főszereplőt, aki teljesen ellentétes Katniss-szel. Az Empire magazinnak adott korábbi interjújában Francis Lawrence erre részletesen is kitért, hogy miben lesz más a két főszereplő. Míg Katniss inkább a túlélésre koncentrált, addig Lucy Gray sokkal merészebben közelít, és pontosan tudja, mit csinál: “Tudja, hogyan kell tömegeket kijátszani és manipulálni az embereket”.

Suzanne Collins előzményregényéből készült a film. A könyv eredetileg 2020 májusában jelent meg, de a hivatalos megjelenés előtt egy hónappal már zöld utat kapott a filmadaptáció. A forgatókönyvet Michael Lesslie írta Michael Arndt korábbi vázlatából, a franchise régi nagy örege, Francis Lawrence pedig rendezőként és producerként tér vissza az előzményfilmhez. Collins Jim Miller és Tim Palen mellett executive producerként, Nina Jacobson és Brad Simpson pedig producerként tevékenykedik.

Az éhezők viadala: Az énekesmadarak és kígyók balladája november 16-án érkezik a magyar mozikba.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Minus One
Filmek

Box Office: Beyoncé koncertfilmje lenyomta Az éhezők viadalát és a Godzilla Minus One-t is

Több jegyet adtak el egy koncertfilmre, mint a nagysikerű Az éhezők viadal...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Filmek

Box Office: Gyengén kezdett Az éhezők viadala előzményfilmje, de mindenki a Marvelek hatalmas visszaeséséről beszél

Bemutatták Snow elnök felemelkedéséről szóló Az éhezők viadala előzményfilmjét a mozikban.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Kritikák

Az éhezők viadala: Az énekesmadarak és kígyók balladája kritika

Az éhezők viadala előzményfilmje a felhajtás ellenére unalmas, hosszú és felejthető.

Rachel Zegler
BREAKINGFilmek

A Disney megmutatta, hogy néz ki Rachel Zegler Hófehérke szerepében

Nagyon eltolták a Hófehérke bemutatóját, cserébe itt az első hivatalos kép Rachel...