Főoldal Filmek Az éhezők viadala előzményfilmjének rendezője Lucy Gray Baird és Katniss Everdeen közötti különbségekről beszélt
Filmek

Az éhezők viadala előzményfilmjének rendezője Lucy Gray Baird és Katniss Everdeen közötti különbségekről beszélt

Az éhezők viadala új főszereplője Katniss Everdeen szöges ellentétje lesz, és ezt imádni fogják a rajongók.

764
Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Forrás: Lionsgate

Az éhezők viadala: Az énekesmadarak és kígyók balladája című előzményfilm idén ősszel kerül bemutatásra – legalábbis, ha nem fújják le a sztrájkok miatt. A film rendezője, Francis Lawrence kitért a Katniss Everdeen és Lucy Gray Baird közötti különbségekre, mondván, hogy az új film főhőse nem veti meg a szexualitást.

Rachel Zegler legutóbb a Shazam! Az Istenek haragjában kapott szerepet, az elmúlt hetekben a pedig azzal kerül címlapokra, hogy a Disney megosztóra sikerült Hófehérke élőszereplős feldolgozását kifogásolta. Legyen szó akár a Disney klasszikus rajzfilmjének történetének jelentős átdolgozásáról, akár a színésznő gúnyos megjegyzéseiről, Zegler tekintélye kissé megcsorbult a rajongók előtt, ez pedig nem túl örvendetes, amikor a következő hónapokban két nagy projektben is főszerepet játszik. De ez akár még Zegler előnyére is válhat.

Az első komolyabb filmje idén novemberben kerül a mozikban, akkor mutatták be Az éhezők viadala előzményfilmjét. A film 60 évvel Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) története előtt játszódik, és Coriolanus Snow elnök korai éveit mutatja be, a középpontban pedig szerepet kap Zegler 12. kerületi tisztelgője, Lucy Gray Baird is.

Az Empire magazinnak adott nyilatkozatában Francis Lawrence rendező azon tűnődik, hogy “vajon az emberek Katniss nélkül is megnéznének egy új Az éhezők viadala-filmet?”. A filmrendező nyilvánvalóan abban bízik, hogy a vonzerő nagy részét egy olyan főszereplő adja majd, aki Katniss szöges ellentéte.

Katniss introvertált és túlélő volt. Elég csendes és sztoikus, majdnem azt mondhatnánk, hogy [ő] aszexuális volt. Lucy Gray ennek az ellentéte. A szexualitását nem rejti véka alá, [és] tényleg színpadra született. Imádja a tömeget. Tudja, hogyan járjon a kedvünkben, és miként kell manipulálni az embereket.

Francis Lawrence

Ismerd meg Az éhezők viadala történetét – 64 évvel azelőtt, hogy Katniss Everdeen önként jelentkezett a viadalra, és évtizedekkel azelőtt, hogy Coriolanus Snow Panem diktatórikus elnöke lett. Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysége az egykor büszke Snow családnak, akik kegyvesztetté váltak a háború utáni Capitoliumban. Hogy pozícióját biztosítsa, vonakodva bár, de vállalja az elszegényedett 12. körzet kiválasztottja, Lucy Gray Baird mentorának szerepét. Miután Lucy Gray elbűvöli Panem közönségét, Snow meglátja a lehetőséget mindkettejük sorsának megváltoztatására. Összefog Lucy Grayjel, hogy az esélyeket kedvező irányba fordíthassa, és innentől kezdve csak egy hajszálon függ mindaz, amiért addig dolgozott. A jó és a rossz ösztönei viaskodnak benne, miközben versenyt fut az idővel – s a verseny végén, ha túléli, az is kiderül, hogy énekesmadár vagy kígyó válik belőle.

Az éhezők viadala: Az énekesmadarak és kígyók balladája november 16-án érkezik a magyar mozikba.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Filmek

Rachel Zegler kapta az év akciófilmsztárja díját a rajongók szavazati alapján

Tom Cruise egy motorral ugratott le egy sziklafalról, de a rajongók szerint...

A fiú és a szürke gém
Filmek

Box Office: Egy japán anime leiskolázta Hollywood kasszasikereit

Az éhezők viadala, Godzilla és Napóleon sem rúgott labdába egy japán anime...

Godzilla Minus One
Filmek

Box Office: Beyoncé koncertfilmje lenyomta Az éhezők viadalát és a Godzilla Minus One-t is

Több jegyet adtak el egy koncertfilmre, mint a nagysikerű Az éhezők viadal...