Főoldal Filmek Az éhezők viadala előzményfilmje után csak szigorú megkötések mellett készülhetnek további filmek
Filmek

Az éhezők viadala előzményfilmje után csak szigorú megkötések mellett készülhetnek további filmek

Az éhezők viadala más karakterei is saját filmet kapnak a jövőben? Ti kit néznétek meg?

253
Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Forrás: Lionsgate

Az éhezők viadala egy kulturális jelenség, Suzanne Collins könyvei és a belőlük készült három film hihetetlenül nagy sikert aratott. A hamarosan megjelenő Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája könnyen lehet, hogy a franchise eddigi legnagyobb újítása, amely a fiatal Coriolanus Snow (Tom Blyth) történetét meséli el évtizedekkel Katniss Everdeen felemelkedése előtt.

Bár a novemberben érkező film a 2020-ban megjelent, azonos című könyvet dolgoz film, a rajongók továbbra is azt találgatják, hogy mi lesz az előzményfilm premierje után, készülnek-e további folytatásokhoz. Az Entertainment Weekly legfrissebb számában Francis Lawrence rendező és Nina Jacobson producer arról beszélt, hogy nem zárkóznak el a lehetőségtől, de van egy szigorú megkötésük, hogy minden, amint megfilmesítenek, annak Collins tollából kell származnia. Röviden annyi, továbbra is könyvekből szeretnének filmeket csinálni.

Eredetileg azért szerettem dolgozni a sorozaton, mert a történetek nagyszerűek. De ami örömteli volt, hogy Suzanne mindig egy tematikus alapról ír. Az eredetiek mind a háború következményeiről szóltak. [Az énekesmadarak és kígyók balladája] a természet állapotáról szól. Ez az, ami gazdaggá és nem felszínessé teszi őket, és szerintem ezért állták ki az idő próbáját, őszintén szólva… Amennyiben Suzanne-nak van egy másik tematikus ötlete, amely szerinte beleillik Panem világába – akár új emberekkel [vagy] ismerős karakterekkel [mint] Finnick, Haymitch, akárki -, nagyon szívesen megnézném, és szívesen részt vennék benne. De számomra nem vonzó, hogy ‘feldolgozzam Finnick játékait’. Ő egy nagyszerű karakter, de mi az a tematikus alapötlet, ami miatt érdemes és releváns lenne elmesélni?

Francis Lawrence

Hogy miről szól Az éhezők viadala előzményfilmje?

Ismerd meg Az éhezők viadala történetét! 64 évvel azelőtt, hogy Katniss Everdeen önként jelentkezett a viadalra, és évtizedekkel azelőtt, hogy Coriolanus Snow Panem diktatórikus elnöke lett. Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysége az egykor büszke Snow családnak, akik kegyvesztetté váltak a háború utáni Capitoliumban. Hogy pozícióját biztosítsa, vonakodva bár, de vállalja az elszegényedett 12. körzet kiválasztottja, Lucy Gray Baird mentorának szerepét. Miután Lucy Gray elbűvöli Panem közönségét, Snow meglátja a lehetőséget mindkettejük sorsának megváltoztatására. Összefog Lucy Grayjel, hogy az esélyeket kedvező irányba fordíthassa, és innentől kezdve csak egy hajszálon függ mindaz, amiért addig dolgozott. A jó és a rossz ösztönei viaskodnak benne, miközben versenyt fut az idővel – s a verseny végén, ha túléli, az is kiderül, hogy énekesmadár vagy kígyó válik belőle.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája november 16-án érkezik a magyar mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Minus One
Filmek

Box Office: Beyoncé koncertfilmje lenyomta Az éhezők viadalát és a Godzilla Minus One-t is

Több jegyet adtak el egy koncertfilmre, mint a nagysikerű Az éhezők viadal...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Filmek

Box Office: Gyengén kezdett Az éhezők viadala előzményfilmje, de mindenki a Marvelek hatalmas visszaeséséről beszél

Bemutatták Snow elnök felemelkedéséről szóló Az éhezők viadala előzményfilmjét a mozikban.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Kritikák

Az éhezők viadala: Az énekesmadarak és kígyók balladája kritika

Az éhezők viadala előzményfilmje a felhajtás ellenére unalmas, hosszú és felejthető.

Az éhezők viadala
Filmek

Az éhezők viadala rendezője azt kívánja, bárcsak ne darabolták volna fel a befejező részt

A rendező szerint hibát követett el, hogy Az éhezők viadala: A kiválasztottat...