Főoldal Filmek Az egész X-Men: Sötét Főnixet újraforgatják?
Filmek

Az egész X-Men: Sötét Főnixet újraforgatják?

A következő három hónapban végig újraforgatások várnak az X-Men: Sötét Főnixre, ami talán a teljes film újraforgatását is eredményezheti.

701
sophie-turner-sotet-fonix

A következő három hónapban végig újraforgatások várnak az X-Men: Sötét Főnixre, ami talán a teljes film újraforgatását is eredményezheti.

Egyre biztosabb, hogy sokkal nagyobb a gond az X-Men: Sötét Főnix körül, mint azt bárki is gondolta. Az elmúlt hónapokban több pletyka is megjelent azzal kapcsolatban, hogy a 20th Centruy Fox azért tolta el a bemutató napját, s rendelt el újraforgatást, mert a film nézhetetlen. De végső soron már arról is olvashattunk, hogy a stúdió talán be sem mutatja a filmet, merthogy annyira lesújtóra sikerültek a tesztvetítések. Most ismét szóbeszéd tárgya lett az újraforgatás, ami talán a teljes film átírását is eredményezheti.

A probléma fő forrását név szerint Simon Kinberg rendező jelenti, akinek személye nem ismeretlen a rajongóknak, több X-Men-film producere is volt, de rendezői teendőket csak most vállalt először. Ő volt azért is felelős, hogy annyira katasztrófára sikerült a Fantasztikus Négyes újraforgatása. A Fox hatalmas felelősséget vállalt azzal, hogy őt bízta meg egy ilyen nagy film elkészítésével, és most ennek isszák meg a levét. Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha értékelhető filmet szeretnének 2019-ben bemutatni a mozikban.

Megint csak nem túl biztató jelek, hogy az eredetileg 2-3 hétre tervezett pótforgatások 3 hónapot tesznek ki. Ilyenre csak akkor kerül sor, ha felvett anyaggal nem lehet dolgozni, és újra kell írni a történetet. Példát már láttunk erre a Solo: Egy Star Wars-történet kapcsán, ahol Ron Howard rendező a film 80%-kát teljesen újraforgatta. Most is ez lehet a háttérben, a Fox alaposan átgondolta volna az egész történetet, ami arra is magyarázatot ad, hogy miért nem láttunk még előzetest a filmből. Időközben a Collider egyik forrása pontosította ezt a hírt, és cáfolta, hogy a három hónapos forgatásról lenne szó, a névtelen személy úgy 2-3 hétre teszi a munkákat Montreálban. Hogy mi igaz ezekből, azt csak idővel tudjuk meg, de annyi szent, az alcím hűen tükrözi a film státuszát.

Jelenállás szerint a filmet 2019. elején mutatják be, de a sok újraforgatás után már azon sem lepődnénk meg, ha valamikor csak jövő év végén mutatnák be, de akkor meg olyan nagy blockbusterek érkeznek, mint a Wonder Woman 1984 vagy a Star Wars: Episode IX.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események