Főoldal Filmek Az Avatar: A víz útja írója átdolgozza a Fantasztikus Négyes forgatókönyvét
Filmek

Az Avatar: A víz útja írója átdolgozza a Fantasztikus Négyes forgatókönyvét

A Marvel lecserélte a Fantasztikus Négyes eredeti forgatókönyvíróit a sci-fi műfaj egyik legrutinosabb írójára.

541
Fantasztikus Négyes

A gyártás a tervek szerint jövő év elején kezdődik, és úgy tűnik, hogy a Marvel Studios mindenre felkészült. A legújabb hírek szerint a nagysikerű Avatar: A víz útja íróját kérte fel a reboot új forgatókönyvére. A mozifilm már kapott egy szkriptet, de a stúdió nem bízik benne, ezért Josh Friedman írhatja át a forgatókönyvet.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Marvel Studios felkérte Josh Friedmant, hogy írjon új forgatókönyvet a várva várt Fantasztikus Négyeshez, amelynek bemutatóját továbbra is 2025. február 14-ére datálja a Disney – ezzel pedig hivatalosan is kezdetét veszi a Marvel Moziverzum 6. fázisa.

A rendezői székben továbbra Matt Shakman (WandaVízió; Trónok harca) foglal helyet, és mivel a casting körül tapinthatóan izzik a légkör, csak idő kérdése, hogy mikor lövik le a pletykákat, s kapunk hivatalos bejelentést, hogy kik játsszák majd a Marvel első családját. Az elmúlt hónapokban és lassan években több nagy név is felmerült már, de a Marvel eddig hallgatott, nem kommentálta egyik pletykát sem.

Jeff Kaplan és Ian Springer dolgozott a forgatókönyv egy korábbi vázlatán, de egyelőre nem tudni, hogy Friedman az ő verziójukat dolgozza át, vagy teljes egészében tiszta lappal indít, s egy új történetet dolgozik ki a karaktereknek. Inkább a másodikra fogadnánk, mivel a forgatásig csaknem egy teljes év van, szóval bőven van idő egy új forgatókönyv megírására.

Benne van a pakliban, hogy az új forgatókönyv drasztikusan más hangvételű lesz, hiszen Kaplan és Springer többnyire vígjátékokat szerzett, míg Friedman tapasztalt sci-fi író, akinek a nevéhez fűződik néhány nagyágyú. Friedman többek között Steven Spielberg Világok harca, Brian De Palma a Fekete Dália, a jövőre mozikba kerülő Wes Ball rendezőtől A majmok bolygója királysága című filmjéhez, Tim Miller Terminátor: Sötét végzet című filmjéhez, és a sokat említett Avatar: A víz útja után kapott kreditet a forgatókönyvért. A mozifilmek mellett sorozatokon is dolgozott, például a A terminátor: Sarah Connor krónikái, az Emerald City, a Snowpiercer – Túlélők viadala és az Alapítvány.

Fantasztikus Négyes
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Amerika kapitány: Szép új világ
Filmek

Az állítja Giancarlo Esposito, hogy eddig senki nem találta el szerepét az Amerika kapitány: Szép új világban

Giancarlo Esposito már feltűnt az Amerika kapitány: Szép új világ előzetesében.

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.