x
Close


Közelgő események

Filmek

Az Avatar: A víz útja forgatásán Gekkó jeleneteit kétszer, két év különbséggel kellett leforgatni

James Cameron elárulta, hogy Gekkó jeleneteit miért kellett kétszer leforgatni.

Az Avatar: A víz útja forgatásán Gekkó jeleneteit kétszer, két év különbséggel kellett leforgatni
  • Publishedjanuár 21, 2023

Miközben az Avatar: A víz útja döntögeti a rekordokat és lassan átlépni a kétmilliárd dollárt is világszerte a mozipénztáraknál, megtudtunk egy újabb érdekességet James Cameron kasszasikeréről. Újabban arról mesélt a legendás filmrendező, hogy miért kellett Gekkó jeleneteit kétszer filmre venni két év különbséggel.

A Vanity Fairnek adott interjújában Cameron elmondta, hogy az emberekkel és a na’vikkal való forgatás “borzasztóan nehéz” volt. Az interjú során Jack Champion karakterére, Gekkóra utalt, aki többnyire Pandora őslakosaival tölti az időt a filmben. A forgatáson Championnak kétszer kellett eljátszani Gekkó egész alakítását a filmben. Erre azért volt szükség, mert egyszer referenciaként szolgált a színésztársai – köztük Sam Worthington, Zoe Saldaña és Sigourney Weaver – számára, másodszor pedig azért, hogy a színészt élőben is lefilmezzék.

A szép az volt, hogy kétszer is megcsinálhattuk. Tehát [az operatőr] Russ [Carpenter] bevilágította a jelenetet, így minden jelenetet felvettünk normál kamerák előtt is, amiket korábban már rögzítettünk digitális mozgásrögzítő ruhában.

James Cameron

Cameron azt is kifejtette, hogy “Jack kétszer csinálta meg az egész alakítását, egyszer a többi színésszel, mint például Sigourney, Britain [Dalton] és Sam társaságában, és lényegében úgy, hogy a kamerán kívül volt. Akkoriban olyan 13 éves lehetett, amikor ezeket rögzítettük. Aztán később, amikor forgattunk, már 15 éves volt, szóval megnőtt, a hangja is mutálódott egy kicsit, de addigra már felvettük a digitális mozgásrögzítős jeleneteit”.

Miután A víz útja bombasiker eddig, Champion a franchise harmadik részében is lehetőséget kap, aminek jeleneteit már korábban filmre vették. Az Avatar 3. részét tervek szerint 2024. decemberében fogják bemutatni a mozikban. Szinopszist még kaptunk a filmhez, de Cameron már elárult néhány részletet belőle, hogy mi vár ránk a folytatásban. A harmadik részben megismerhetjük a hamu népének nevezett klánt, a hevesebb vérmérsékletű na’vikat, akik fajtársaikkal ellentétben nem olyan barátságosak.

Avatar: A víz útja
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.