Főoldal Filmek Az Avatar: A víz útja forgatásán Gekkó jeleneteit kétszer, két év különbséggel kellett leforgatni
Filmek

Az Avatar: A víz útja forgatásán Gekkó jeleneteit kétszer, két év különbséggel kellett leforgatni

James Cameron elárulta, hogy Gekkó jeleneteit miért kellett kétszer leforgatni.

82
Avatar: A víz útja

Miközben az Avatar: A víz útja döntögeti a rekordokat és lassan átlépni a kétmilliárd dollárt is világszerte a mozipénztáraknál, megtudtunk egy újabb érdekességet James Cameron kasszasikeréről. Újabban arról mesélt a legendás filmrendező, hogy miért kellett Gekkó jeleneteit kétszer filmre venni két év különbséggel.

A Vanity Fairnek adott interjújában Cameron elmondta, hogy az emberekkel és a na’vikkal való forgatás “borzasztóan nehéz” volt. Az interjú során Jack Champion karakterére, Gekkóra utalt, aki többnyire Pandora őslakosaival tölti az időt a filmben. A forgatáson Championnak kétszer kellett eljátszani Gekkó egész alakítását a filmben. Erre azért volt szükség, mert egyszer referenciaként szolgált a színésztársai – köztük Sam Worthington, Zoe Saldaña és Sigourney Weaver – számára, másodszor pedig azért, hogy a színészt élőben is lefilmezzék.

A szép az volt, hogy kétszer is megcsinálhattuk. Tehát [az operatőr] Russ [Carpenter] bevilágította a jelenetet, így minden jelenetet felvettünk normál kamerák előtt is, amiket korábban már rögzítettünk digitális mozgásrögzítő ruhában.

James Cameron

Cameron azt is kifejtette, hogy “Jack kétszer csinálta meg az egész alakítását, egyszer a többi színésszel, mint például Sigourney, Britain [Dalton] és Sam társaságában, és lényegében úgy, hogy a kamerán kívül volt. Akkoriban olyan 13 éves lehetett, amikor ezeket rögzítettük. Aztán később, amikor forgattunk, már 15 éves volt, szóval megnőtt, a hangja is mutálódott egy kicsit, de addigra már felvettük a digitális mozgásrögzítős jeleneteit”.

Miután A víz útja bombasiker eddig, Champion a franchise harmadik részében is lehetőséget kap, aminek jeleneteit már korábban filmre vették. Az Avatar 3. részét tervek szerint 2024. decemberében fogják bemutatni a mozikban. Szinopszist még kaptunk a filmhez, de Cameron már elárult néhány részletet belőle, hogy mi vár ránk a folytatásban. A harmadik részben megismerhetjük a hamu népének nevezett klánt, a hevesebb vérmérsékletű na’vikat, akik fajtársaikkal ellentétben nem olyan barátságosak.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...