x
Close


Közelgő események

Filmek

Az Avatar: A víz útja eredetileg egy hatalmas űrcsatát is tartalmazott

Az ötletek között szerepelt az is, hogy az űrben vívjanak csatát a na'vik és az Égi emberek.

Az Avatar: A víz útja eredetileg egy hatalmas űrcsatát is tartalmazott
  • Publishedjanuár 18, 2023

December közepén mutatták be az Avatar: A víz útját a mozikban, és James Cameron milliárd dolláros filmes franchise-ának története új magasságokba emelkedett. Az Entertainment Weeklynek adott friss interjúból kiderül, ezt az ethoszt majdnem szó szerint vették, a tervek szerint eredetileg egy nagy űrcsatát is vívtak volna a na’vik és az RDA katonái.

Rick Jaffa társszerző szerint A víz útja eredeti tervei között szerepelt, hogy a na’vi nép az űrben harcoljon az Égi emberekkel, de ezt végül teljesen elvetették.

“Volt egy ötlet egy űrcsatáról a na’vikkal” – magyarázta Jaffa. “Ez az ötlet nagyon népszerű volt, sokat beszéltünk róla, de azért küszködtünk vele. Hogyan illeszkedne ez a történetbe, amit mesélünk? Jim azt mondta: ‘Nos, adjatok nekem néhány hetet’. Elment és írt egy teljes forgatókönyvet. Nem mellesleg egy brilliáns forgatókönyvet. … Végül az egészet elvetettük, mert nem igazán illeszkedett a történethez, amit meséltünk.”

Nem ez az egyetlen olyan történetszál, amit mellőztek a készítők. Korábban megtudtuk, hogy a zéró gravitációban is láttunk volna egy harcot a na’vik és az RDA katonái között, amit végül az előzményképregénybe beillesztettek. Nagyon sok idejük volt a szerzőknek ötletelni, hogy mi működne a folytatásban. Jaffa egy másik interjúban azt is elmesélte, hogy olyan terjedelmes volt az Avatar 2. forgatókönyve, hogy két részre kellett bontani, és ezért lett öt rész az eredetileg tervezett négyből.

“A cél egy rendkívül lebilincselő történet elmesélése, mely érzelmi alapokon nyugszik” – osztotta meg Cameron korábban a Total Filmnek A víz útjáról. “Azt mondanám, hogy az új filmben nagyobb hangsúlyt kapnak a karakterek, a történet, a kapcsolatok és az érzelmek. Az első filmben nem töltöttünk annyi időt ezekkel, mint a másodikban. Ez egy hosszabb film, mert több karaktert kell kiszolgálni, több a résztörténet.”

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Avatar: A víz útja
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.