x
Close


Közelgő események

Filmek

Az Avatar: A víz útja előzményképregényében részleteket olvashatunk Gekkó titokzatos anyjáról

A képregényből kaptunk választ arra a kérdésre, hogy ki volt Gekkó anyja.

Az Avatar: A víz útja előzményképregényében részleteket olvashatunk Gekkó titokzatos anyjáról
  • Publishedjanuár 16, 2023

Az Avatar: A víz útja után rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt, többek között nem kaptunk választ Gekkó anyjának kilétére. A filmből mindössze annyi derült ki, hogy a szülei hátrahagyták a gyereket, és a na’vik nevelték fel. Most azonban a filmhez kiadott előzményképregényben részleteket olvashatunk a gyerek titokzatos anyjáról.

A folytatás egyik legnagyobb rejtélye, hogy ki volt Gekkó anyja. A Jack Champion által játszott gyereket Jake Sully és Neytiri örökbe fogadta, később pedig kiderült, hogy a gonosztevő Miles Quaritch fiáról van szó. Gekkó teljesen összezavarodott, miután apja avatárja rátalált az erdőben, és sokáig nem tudta eldönteni, hogy hova tartozik valójában: a na’vikhoz, akik felnevelték és otthont adtak neki, vagy apjához és az emberekhez? A film végén megmentette Miles életét, amit sokan kifogásoltak. Végül Gekkó úgy döntött, hogy nem apjával tart, hanem visszamegy Sullyhoz.

Most a The Direct megosztott néhány oldalt a nemrég megjelent Avatar: The High Ground című előzményképregényből, ami megerősíti, hogy az RDA egyik Skorpió-pilótája, Paz Socorro Gekkó anyja. Bár az Avatar: A víz útja című filmben röviden utaltak rá, de nem szenteltek nagy figyelmet a gyerek anyjának kilétére. A képregényben olvashatunk Paz és Quaritch kapcsolatáról is, vagy éppen anyjáról és fiáról. Paz “az első igazi pandorai embernek” nevezi Gekkót. A füzetet lapozva később kiderült, hogy Paz az “utolsó nagy csatában” halt meg, és az eredeti Avatar utolsó csatájában felnyársalták.

A filmből nem derült ki, hogy Gekkó mennyit tud minderről, tudja-e, hogy mi történt az anyjával, de ha kiderülne, hogy Jake vagy Neytiri felelős a haláláért, akkor ez magyarázat lehet arra, hogy miért segítette apját a filmben. A folytatásból valószínűleg erre is választ kapunk majd. A következő részt 2024 decemberében fogják bemutatni a mozikban, ami gyakorlatilag A víz útja második része lesz, miután annyira terjedelmes volt a forgatókönyv, hogy két részre kellett bontani a filmet.

Avatar: A víz útja
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.