Főoldal Filmek Az Avatar 2. forgatásán Kate Winslet hét percig tartotta vissza lélegzetét a víz alatt, és a rekord után csak annyit kérdezett: “Halott vagyok? Meghaltam?’
Filmek

Az Avatar 2. forgatásán Kate Winslet hét percig tartotta vissza lélegzetét a víz alatt, és a rekord után csak annyit kérdezett: “Halott vagyok? Meghaltam?’

James Cameron szerint Kate Winslet egy született tehetség.

155
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Kate Winslet merülési rekordjáról már több cikk is született az elmúlt években, és a mai nappal a mozilátogatók végre láthatják, mi ez a nagy felhajtás, amikor James Cameron régóta várt Avatar: A víz útja a mozikba kerül. A rendező többször elmondta, hogy speciális légzéstechnikát dolgoztak ki, hogy a színészek egy levegővétellel tovább tudjanak a víz alatt maradni, és így összefüggőbb, jobb jeleneteket lehet készíteni a medencében.

A Total Film magazinnak nyilatkozva Winslet elárulta, hogy van egy videofelvétele a rekordot jelentő víz alatti jelenet forgatásáról. A színésznő összesen 7 perc 15 másodpercig tartotta vissza a lélegzetét, ezzel megdöntve Tom Cruise korábbi rekordját, amit még a 2015-ös Mission: Impossible – Titkos nemzet forgatásán állított fel.

Eltettem a videót, amin felbukkanok, és azt mondom: ‘Meghaltam, meghaltam?’ Majd a következő pillanatban azt kérdezem, hogy ‘Mennyi volt [az időm]?’ Egyből tudni akartam az időmet. És nem tudtam elhinni… A következő dolog, amit mondok, hogy ‘Szükségünk van a rádiókészülékre. Azt akartam, hogy Jim azonnal megtudja.

Nos, nekem nem kellett több mint hét percig visszatartanom a lélegzetemet. Csak éppen adódott a lehetőség, hogy rekordot állítsak fel. Meg akartam dönteni a saját rekordomat, ami már hat perc és 14 másodperc volt. Én pedig úgy voltam vele, hogy ‘Gyerünk!’ Így hát egy perccel megdöntöttem a saját rekordomat

Kate Winslet

“Egyáltalán nem versenyképes” – tette hozzá Cameron.

Winslet az Avatar: A víz útja című filmben Ronal nevezetű karaktert, a tengeri klán vezetőjét játssza. “Ő erős. Egy harcos” – mondta Winslet korábban az Empire magazinnak a karakteréről. “Még a súlyos veszélyben is, és még babával a hasában is csatlakozik a népéhez, és harcol azért, ami a legdrágább számára: a családjáért és az otthonukért”.

Az Avatar: A víz útja bemutatója előtt a Varietynek úgy fogalmazott Winslet, hogy “teljesen elképesztő” volt a hatalmas víztartályokban forgatni. “Abszolút imádtam. Amikor igazi szakértőkkel dolgozol, akik tudják, hogyan vigyázzanak rád, és tudják, hogyan tanítsanak meg arra, hogy egy ilyen helyzetben a lehetőségeid legjobbját hozd ki, miközben vigyáznak rád, csodálatos élmény volt. Ez nem olyasmi, amit csak úgy otthon, egyedül kipróbálhatsz.”

Míg Winslet kicsivel több mint hét percig tartotta vissza a lélegzetét, az eredeti Avatar sztárjai sem voltak restek. Sigourney Weaver hat és fél percig tartotta vissza a lélegzetét a víz alatt, míg Zoe Saldaña leghosszabban víz alatt töltött ideje öt percig tartott.

A New York Times korábbi cikkében James Cameron az új klánokról beszélt, és itt megemlítette, hogy Winslet karaktere a víz alatt nőtt fel, akárcsak az új klán többi tagja. Teljesen alkalmazkodtak a vízi körülményekhez, uszonyszerű farkot növesztettek, a karjaik és ujjaik szintén alkalmazkodtak az úszáshoz. Cameron szerint Metkayinak fizikailag annyira különböznek az erdei na’viktól, hogy gyakorlatilag egy alfajként tekinthetünk őket.

Avatar 2.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Kiderült, mikortól streamelhető az Avatar: A víz útja a Disney+-on és a megújult HBO Maxen

Néhány hét, és két nagy streamingszolgáltató kínálatában is elérhető lesz az Avatar:...

Avatar: A víz útja
FilmekBREAKING

Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban

Már csak néhány hét, és otthon a tévé képernyőjén is nézhető lesz...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar: A víz útja VFX csapata elárulta, hogy mindössze két jelenet volt, amit CGI nélkül rögzítettek

A VFX-művészek elárulták, melyik két jelenetnél nem használtak számítógépes effekteket.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Filmek

Box Office: A rossz kritikák hatással voltak A Hangya és a Darázs: Kvantumánia nyitóhétvégéjére?

Nagy volt az izgalom, mivel a héten mutatták be a Marvel Moziverzum...