x
Close


Közelgő események

Filmek

Az Avatar 2. forgatásán Kate Winslet hét percig tartotta vissza lélegzetét a víz alatt, és a rekord után csak annyit kérdezett: “Halott vagyok? Meghaltam?’

James Cameron szerint Kate Winslet egy született tehetség.

Az Avatar 2. forgatásán Kate Winslet hét percig tartotta vissza lélegzetét a víz alatt, és a rekord után csak annyit kérdezett: “Halott vagyok? Meghaltam?’
  • Publisheddecember 15, 2022

Kate Winslet merülési rekordjáról már több cikk is született az elmúlt években, és a mai nappal a mozilátogatók végre láthatják, mi ez a nagy felhajtás, amikor James Cameron régóta várt Avatar: A víz útja a mozikba kerül. A rendező többször elmondta, hogy speciális légzéstechnikát dolgoztak ki, hogy a színészek egy levegővétellel tovább tudjanak a víz alatt maradni, és így összefüggőbb, jobb jeleneteket lehet készíteni a medencében.

A Total Film magazinnak nyilatkozva Winslet elárulta, hogy van egy videofelvétele a rekordot jelentő víz alatti jelenet forgatásáról. A színésznő összesen 7 perc 15 másodpercig tartotta vissza a lélegzetét, ezzel megdöntve Tom Cruise korábbi rekordját, amit még a 2015-ös Mission: Impossible – Titkos nemzet forgatásán állított fel.

Eltettem a videót, amin felbukkanok, és azt mondom: ‘Meghaltam, meghaltam?’ Majd a következő pillanatban azt kérdezem, hogy ‘Mennyi volt [az időm]?’ Egyből tudni akartam az időmet. És nem tudtam elhinni… A következő dolog, amit mondok, hogy ‘Szükségünk van a rádiókészülékre. Azt akartam, hogy Jim azonnal megtudja.

Nos, nekem nem kellett több mint hét percig visszatartanom a lélegzetemet. Csak éppen adódott a lehetőség, hogy rekordot állítsak fel. Meg akartam dönteni a saját rekordomat, ami már hat perc és 14 másodperc volt. Én pedig úgy voltam vele, hogy ‘Gyerünk!’ Így hát egy perccel megdöntöttem a saját rekordomat

Kate Winslet

“Egyáltalán nem versenyképes” – tette hozzá Cameron.

Winslet az Avatar: A víz útja című filmben Ronal nevezetű karaktert, a tengeri klán vezetőjét játssza. “Ő erős. Egy harcos” – mondta Winslet korábban az Empire magazinnak a karakteréről. “Még a súlyos veszélyben is, és még babával a hasában is csatlakozik a népéhez, és harcol azért, ami a legdrágább számára: a családjáért és az otthonukért”.

Az Avatar: A víz útja bemutatója előtt a Varietynek úgy fogalmazott Winslet, hogy “teljesen elképesztő” volt a hatalmas víztartályokban forgatni. “Abszolút imádtam. Amikor igazi szakértőkkel dolgozol, akik tudják, hogyan vigyázzanak rád, és tudják, hogyan tanítsanak meg arra, hogy egy ilyen helyzetben a lehetőségeid legjobbját hozd ki, miközben vigyáznak rád, csodálatos élmény volt. Ez nem olyasmi, amit csak úgy otthon, egyedül kipróbálhatsz.”

Míg Winslet kicsivel több mint hét percig tartotta vissza a lélegzetét, az eredeti Avatar sztárjai sem voltak restek. Sigourney Weaver hat és fél percig tartotta vissza a lélegzetét a víz alatt, míg Zoe Saldaña leghosszabban víz alatt töltött ideje öt percig tartott.

A New York Times korábbi cikkében James Cameron az új klánokról beszélt, és itt megemlítette, hogy Winslet karaktere a víz alatt nőtt fel, akárcsak az új klán többi tagja. Teljesen alkalmazkodtak a vízi körülményekhez, uszonyszerű farkot növesztettek, a karjaik és ujjaik szintén alkalmazkodtak az úszáshoz. Cameron szerint Metkayinak fizikailag annyira különböznek az erdei na’viktól, hogy gyakorlatilag egy alfajként tekinthetünk őket.

Avatar 2.
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.