Wide Screen
Image default
Filmek

Az Avatar 2-3. sikerén múlik, hogy elkészül-e az Avatar 4. és 5. rész

James Cameron meglepő kijelentéssel állt elő, ha nem hoz elég pénzt az Avatar 2. és 3., nem csinálják meg az Avatar 4-5. részt.

James Cameron nem kis fába vágta fejszéjét, mikor négy folytatást is bejelentett a 2009-es Avatar című fantazihoz, és érzi ezt a stúdió is. Egy percig sem szeretnénk megkérdőjelezni a stúdió döntését, mikor bizalmat szenteltek James Cameron rendező további négy Avatar-filmjének, de valljuk be őszintét, elég meredeknek tűnik a dolog.

Az Avatar 2-3. részek forgatása már javában zajlik, és amely filmek nehézségeiről múlt héten a rendező részleteket osztott meg. Cameron mindig súrolta a technológia határait, most éppen egy teljesen új vízalatti motion-cap technológiával dolgoznak, melyre korábban még nem volt példa, hogy még tökéletesebbek legyenek a felvételek, még élethűbbnek tűnjenek a képkockák.

A rendező a Vanity Fairnek fejtette ki, hogy a folytatások egy nagy fizikailag különálló narratívára épülnek, így ha nem készül el a negyedik és ötödik rész, akkor sem lesz baj:

Nézzük a dolgot, ha az Avatar 2. és 3. nem termel elég pénzt, akkor nem készül el a 4. és 5. rész. A filmek teljesen elszigetelt történettel bírnak. A történet öt filmen át épül, és egyre nagyobb meta narratíva lesz, azonban ezek teljesen önálló filmek, ellentétben A Gyűrűk Ura-trilógiájával, ahol tényleg el kellett menned. „Ó, basszus, rendben, azt hiszem jövőre is eljövök.” Ennek ellenére mégis működött és mindenki elment megnézni őket.

Korábban egyértelmű kijelentésnek tűnt, mikor a Fox mind a négy Avatar-filmet datálta, ehhez képest mintha elhallgatták volna előlünk a részleteket, s a stúdió csak az első két folytatásra adott jogot, és a befejezést nyitva hagyták annak fényében, mekkora siker lesz a második és harmadik rész. Az Avatar első folytatását 2020. december 18-án láthatjuk.

Még több a témában...

Nincs többé a Fox, a Disney átnevezte a 20th Century Fox és a Fox Searchlight Pictures stúdiókat

Kévés Bence Mihály

A Mercedes-Benz futurisztikus autójával együtt hivatalos terveket kaptunk az Avatar folytatásaihoz

Kévés Bence Mihály

James Cameron úgy hiszi, hogy az Avatar folytatása felülmúlja a Végjáték sikerét is

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon