Wide Screen
Image default
Filmek

Az Avatar 2-3. sikerén múlik, hogy elkészül-e az Avatar 4. és 5. rész

James Cameron meglepő kijelentéssel állt elő, ha nem hoz elég pénzt az Avatar 2. és 3. része, nem csinálják meg az Avatar 4-5. részt.

James Cameron meglepő kijelentéssel állt elő, ha nem hoz elég pénzt az Avatar 2. és 3., nem csinálják meg az Avatar 4-5. részt.

James Cameron nem kis fába vágta fejszéjét, mikor négy folytatást is bejelentett a 2009-es Avatar című fantazihoz, és érzi ezt a stúdió is. Egy percig sem szeretnénk megkérdőjelezni a stúdió döntését, mikor bizalmat szenteltek James Cameron rendező további négy Avatar-filmjének, de valljuk be őszintét, elég meredeknek tűnik a dolog.

Az Avatar 2-3. részek forgatása már javában zajlik, és amely filmek nehézségeiről múlt héten a rendező részleteket osztott meg. Cameron mindig súrolta a technológia határait, most éppen egy teljesen új vízalatti motion-cap technológiával dolgoznak, melyre korábban még nem volt példa, hogy még tökéletesebbek legyenek a felvételek, még élethűbbnek tűnjenek a képkockák.

A rendező a Vanity Fairnek fejtette ki, hogy a folytatások egy nagy fizikailag különálló narratívára épülnek, így ha nem készül el a negyedik és ötödik rész, akkor sem lesz baj:

Nézzük a dolgot, ha az Avatar 2. és 3. nem termel elég pénzt, akkor nem készül el a 4. és 5. rész. A filmek teljesen elszigetelt történettel bírnak. A történet öt filmen át épül, és egyre nagyobb meta narratíva lesz, azonban ezek teljesen önálló filmek, ellentétben A Gyűrűk Ura-trilógiájával, ahol tényleg el kellett menned. „Ó, basszus, rendben, azt hiszem jövőre is eljövök.” Ennek ellenére mégis működött és mindenki elment megnézni őket.

Korábban egyértelmű kijelentésnek tűnt, mikor a Fox mind a négy Avatar-filmet datálta, ehhez képest mintha elhallgatták volna előlünk a részleteket, s a stúdió csak az első két folytatásra adott jogot, és a befejezést nyitva hagyták annak fényében, mekkora siker lesz a második és harmadik rész. Az Avatar első folytatását 2020. december 18-án láthatjuk.

Még több a témában...

Az Avatar 2. új, víz alatti forgatási képén az látható, ahogy Sigourney Weaver egy új karakter, egy na’vi bőrébe bújik

Kévés Bence Mihály

Az Avatar 2. legújabb forgatási képein egy robusztus díszletet látunk az első részből (megépítve)

Kévés Bence Mihály

Jon Landau az Avatar producere megosztotta a Crabsuit vízalatti jármű koncepciós terveit

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat