Főoldal Filmek Az Andor rendezőjével készül az új Star Trek
Filmek

Az Andor rendezőjével készül az új Star Trek

Mondjuk a részleteket, hogy mit lehet tudni a fejlesztés alatt álló új Star Trekről.

298
Star Trek

A Paramount Pictures még mindig nem mutatta be a következő Star Trek-filmet, amit többször töröltek, hogy ismét elővegyék a szekrényből. A projekt körül kialakult felfordulás nincs hatással a tervekre, mert a hírek szerint továbbra is dolgoznak rajta, és a Star Wars: Andor fő rendezője, Toby Haynes fogja rendezni.

Hány Star Trek készül?

A Deadline új jelentése szerint J.J. Abrams Bad Robot produkciós cége lesz az új film producere, az író pedig Seth Grahame-Smith lesz. A cselekmény állítólag “évtizedekkel” az eredeti, 2009-es reboot előtt játszódik, valószínűleg abban a korszakban amelyet a Star Trek: Enterprise című sorozat is feldolgozott.

Az új film állítólag része annak a stratégiának, amely a Star Trek jelenlegi streaming stratégiáját hivatott tükrözni, vagyis jelenleg több sorozat is elérhető a Paramount+ streaming szolgáltatón. Az új film ellenére a cím nélküli Star Trek 4. részen továbbra is aktívan dolgoznak, nem mondtak le róla, hogy folytassák a reboot történetét. Legutóbb akkor hallottunk a projektről, amikor Matt Shakman ejtette a filmet, hogy átvegye a Fantasztikus Négyes irányítását.

A Star Trek 4. körüli problémák nagyjából 2018-ban kezdődtek, és állítólag már legalább három forgatókönyv készült el a filmhez, de a stúdió még mindig nem adott zöld utat a projektnek. A filmet törölték, majd újraélesztették, és a forgatás eredetileg 2022 végén kezdődött volna. A legutóbbi film a 2016-os Star Trek: Mindenen túl volt.

Időközben a franchise fénykorát éli a Paramount+-on az olyan sikereknek köszönhetően, mint a 2022-es Star Trek: Strange New Worlds, Haynes a messzi-messzi galaxisban az Andor című sorozattal pedig megmutatta, hogy a sci-fi intellektuálisabb megközelítése is belefér az olyan nagyszabású franchise-okba, mint a Star Wars.

toby haynes
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...