Főoldal Sorozatok Az Alkonyat élőszereplős sorozatadaptációja helyett valami más készül
Sorozatok

Az Alkonyat élőszereplős sorozatadaptációja helyett valami más készül

Sorozat készül az Alkonyatból, de nem úgy, ahogy eddig hittük.

207
Alkonyat

A jelek szerint a nagy feldolgozások korszakát éljük ismételten, hiszen a Harry Potter-franchise sorozatadaptációja után más stúdiók is követik a Warner Bros. példáját. Friss híreket kaptunk a Lionsgate készülő felhozataláról, és ebben szerepel az Alkonyat feldolgozása, méghozzá animációs tévésorozat formájában.

A napokban megtudtuk, hogy az Alkonyat új változata érkezik a kis képernyőre, és annak ellenére, hogy a korábbi hírek szerint élőszereplős sorozatról van szó, most kiderült, hogy a bestseller regényeknek animációs adaptációja lesz.

Tavaly kaptuk a megerősítést, hogy több mint egy évtizeddel azután, hogy a nagyjátékfilmes franchise utolsó filmje, az Alkonyat – Hajnalhasadás II. rész kijött a mozikba, Stephenie Meyer romantikus könyvsorozatát sorozatformájában is feldolgozza a jogokat birtokló Lionsgate filmstúdió.

Michael Burns, a Lionsgate alelnöke kedden a Morgan Stanley médiakonferenciáján osztotta meg a hírt, hogy a sorozat valóban animációs lesz.

Az Alkonyat-sorozattal, egy animációs sorozattal fogunk indulni, szerintem nagy lesz az érdeklődés iránta.

Michael Burns

Burns azt is elárulta, hogy a Lionsgate egy új tévésorozattal bővíti a John Wick-franchise-t. “Azt hiszem, hogy az egyik nagyszerű akció-franchise-unkat Keanu Reeves főszereplésével bővíteni fogjuk, szerintem egy tévésorozattal” – mondta.

Az Alkonyat-projekttel kapcsolatban egyelőre csak annyit tudunk, hogy Sinead Daly írót 2023-ben felkérték a forgatókönyv elkészítésére, aki többek között olyan sorozatokon dolgozott a közelmúltban, mint például a Tell Me Lies, a The Walking Dead: World Beyond, a Raised by Wolves, a Dirk Gently’s Holistic Detective Agency és a The Get Down.

Meyer várhatóan valamilyen formában részt vesz majd a projektben. Wyck Godfrey és a Lionsgate Motion Picture Group korábbi társelnöke, Erik Feig is részt vesz a filmben, mint executive producerek.

A Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner főszereplésével készült filmekre nagy általánosságban hű adaptációként tekintenek a rajongók. A filmek többnyire negatív kritikákat kaptak az ítészektől, ennek ellenére komoly bevételi mutatókat hozott valamennyi film, több mint 3,4 milliárd dolláros bevételt hozva világszerte. A franchise nagy hatással volt a három fiatal főszereplő karrierjére is.

Alkonyat

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Lionsgate
Filmek

CinemaCon: A Lionsgate bemutatója

Volt minden a Lionsgate előadásában a CinemaConon: horror, akció, dráma és életrajzi...

John Wick: 4. felvonás
Filmek

Már javában készül a John Wick 5. forgatókönyve, erősítette meg a Lionsgate

John Wick visszatér még, már dolgoznak a folytatáson és több spinoff-on.

John Wick: 4. felvonás
Filmek

A Lionsgate fejese megerősítette, hogy készül a John Wick 5. része

A John Wick: 4. felvonás nagy sikere után naná hogy lesz folytatás!