Főoldal Sorozatok Stephenie Meyer bestseller regényeit újra feldolgozzák, készül az Alkonyat sorozatadaptációja
Sorozatok

Stephenie Meyer bestseller regényeit újra feldolgozzák, készül az Alkonyat sorozatadaptációja

Újra feldolgozzák az Alkonyatot, ám ezúttal sorozat készül a regényekből.

526
Alkonyat

Úgy tűnik, tényleg a sorozatadaptációk hajnalát éljük, amiből csak lehet, sorozatot készít Hollywood. Nem sokkal azután, hogy bejelentették, a Harry Potter-franchise tévésorozatát, újabb nagysikerű bestseller kap feldolgozást a tévéképernyőjén. A legfrissebb hírek szerint Stephenie Meyer népszerű Alkonyat-sagája is rebootot kap.

Több mint egy évtizeddel azután, hogy a franchise utolsó filmje, az Alkonyat: Hajnalhasadás – 2. rész a mozikba került, visszatérnek a fantasy horror/romantikus regénysorozat főszereplői. A tavalyi évben már többször pletykálták, hogy egy új Alkonyat-sorozat készülhet, és a The Hollywood Reporter most megerősítette, hogy a Stephenie Meyer bestseller-regények alapján egondolt sorozat hivatalosan is fejlesztés alatt áll a Lionsgate Television számára.

A projekt állítólag még gyerekcipőben jár, és egyelőre nincs csatorna/platform, de egy írót már szerződtettek. Sinead Daly dolgozik az adaptáció történetén, akinek többek között a Tell Me Lies, a The Walking Dead: World Beyond, a Raised by Wolves, a Dirk Gently’s Holistic Detective Agency és a The Get Down című filmeket köszönhetjük.

Meyer várhatóan valamilyen formában részt vesz majd a televíziós adaptációban. Wyck Godfrey és a Lionsgate Motion Picture Group korábbi társelnöke, Erik Feig is a fedélzeten van, mint executive producerek.

A Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner főszereplésével készült filmekre a rajongók általában hű adaptációként tekintettek, és a többnyire negatív kritikák ellenére komoly bevételt hoztak a kasszáknál.

A középpontban egy Bella Swan nevű középiskolás lány áll, aki az arizonai Phoenixből a washingtoni Forks városába költözik, ahol beleszeret egy Edward Cullen nevű, 100 éves vámpírba. Konfliktus alakul ki, amikor Jacob Black, egy rivális vérfarkascsalád tagja érzelmeket táplál Bella iránt, és a lány kénytelen választani a Jacobhoz fűződő barátsága és az Edwarddal való romantikus kapcsolata között.

230419155108 twilight breaking dawn part 2
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Alkonyat
Sorozatok

Az Alkonyat élőszereplős sorozatadaptációja helyett valami más készül

Sorozat készül az Alkonyatból, de nem úgy, ahogy eddig hittük.

Éhezők viadala
Filmek

Folytatást kapnak Az éhezők viadala és az Alkonyat franchiseok?

A stúdió fontolóra vette annak lehetőségét, hogy a korábbi két nagysikerű szériája...